Breaking News: Proeve wordt de nieuwe governor
28 Dec 2015, 00:01
foto
Sigmund Proeve


Sigmund Proeve, directeur van De Surinaamsche Bank, wordt de nieuwe governor van de Centrale Bank van Suriname (CBvS). Dit besluit is genomen door president Desi Bouterse. Enige tijd was er sprake van dat Stanley Raghoebarsing de opvolger zou worden van Gillmore Hoefdraad, die op Financiën de scepter zwaait sinds 12 augustus.

Proeve heeft vijf jaar lang als directeur van DSB Bank nauw samengewerkt met Hoefdraad. Alle banken zijn onder toezicht van de CBvS. Proeve is naast de topman op DSB Bank, ook voorzitter van de Surinaamse Bankiers Vereniging. President Bouterse had aangekondigd dat in januari de nieuwe governor er zou zijn.

Op de regeringsvergadering van woensdag heeft Bouterse meegedeeld dat Proeve de nieuwe governor wordt van de CBvS. Dit besluit wordt door de regering genomen. Dit houdt in dat naast de president, de vicepresident ook alle ministers hun handtekening moeten plaatsen onder dit besluit.

"Bent u de nieuwe governor van de Centrale Bank van Suriname?" vroeg Biemla Gajadien aan Proeve op 16 december. Proeve antwoordde hierop dat het niet aan hem ligt om die vraag te beantwoorden. "Hebt u er belangstelling voor?" was de volgende vraag. "Ik heb belangstelling voor alles waar ik het land kan dienen. Ik heb nu een rol als directeur van De Surinaamsche Bank. Ik zit niet verlegen om ander werk, maar het land zit in een situatie waarbij wij liever gisteren dan vandaag een governor moeten hebben," zei Proeve.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May