Tornado’s in Noord-Texas eisen 11 levens
27 Dec 2015, 18:31
foto
Alabama is zwaar getroffen door de tornado's. (Foto:'s: Reuters)


Zeker elf mensen zijn gedood in de regio Dallas waar stormen en stortregens hoogtij vieren. Een reeks van tornado’s die door het weersysteem zijn ontstaan hebben huizen verwoest, hoogspanningsleidingen vernietigd en het transport van mensen die van de kerstvakantie terugkeerden ontwricht.

Het zwaarst getroffen gebied is Garland, ten noordoosten van Dallas waar acht mensen zijn gedood, auto’s van de snelwegen zijn geblazen en huizen met de grond zijn gelijk gemaakt. Drie andere doden zijn gemeld in het metro-gebied van Dallas, de vierde dichtstbevolkte regio met ongeveer 7 miljoen mensen.

Politiewoordvoerder Pedro Barineau van Garland spreekt van een totale verwoesting. “Het is een zeer moeilijke tijd om getroffen te worden door zo'n verschrikkelijke storm de dag na Kerstmis.” Vijf van de sterfgevallen in Garland zijn van inzittenden van auto’s die door een tornado zijn getroffen in de buurt van State Highway 190 en Interstate 30. Meer dan 600 gebouwen in Noord-Texas zijn beschadigd door de tornado’s en stormen.

De lokale weerdienst heeft zes tornado’s gemeld in Texas en een in Oklahoma. Voor grote delen van Centraal Amerika geldt een waarschuwing voor zwaar weer. Sneeuwstormen worden verwacht in New Mexico, Texas, Oklahoma en Kansas. Er is gewaarschuwd voor vloedgolven in een uitgestrekt gebied van Texas tot Ohio.
Sinds vanmorgen zijn ongeveer 400 vluchten geannuleerd in de Verenigde Staten, waarvan meer dan de helft in Dallas, een grote Amerikaanse vlucht hub. De tornado’s in het weekend volgen na een reeks net voor de kerstvakantie die voornamelijk het zuiden van de VS heeft getroffen. Daarbij zijn ten minste 17 doden gevallen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May