Ook landbouwers merken daling van koopkracht
27 Dec 2015, 05:46
foto


Niet alleen de winkels maar ook landbouwers merken dat de koopkracht deze maand behoorlijk achteruit is gegaan. Terwijl de kunststoffen en chemicaliën flink zijn verhoogd, zijn de prijzen van diverse groenten gedropt.

"Ik verkoop al meer dan 25 jaar op de zondagmarkt. Ik heb gemerkt dat veel minder mensen de zondagmarkt bezoeken. Voor vandaag zal ik ook minder groenten meenemen om te verkopen", zegt Orsine aan Starnieuws. "Ik wil mijn stand en klanten behouden, anders was ik vandaag niet naar de markt gegaan," zegt ze.

Peper is in enkele weken behoorlijk in prijs gedropt. Dit geldt ook voor boulanger en antroewa, zegt landbouwer Anand. Veel landbouwers zullen net als de rijstboeren geen geld meer hebben om te investeren. Door de devaluatie van de Surinaamse munt zijn alle inputs gelijk verhoogd.

De meeste winst gaat volgens Anand naar de opkoper. De landbouwers berekenen hun arbeidsloon niet eens. "Als je kijkt wat je uiteindelijk investeert en wat je krijgt van de opkoper, dan wil je niet meer in zon en regen gaan planten," verzucht de landbouwer. Hij hoopt dat de situatie in het land beter zal worden, want mensen hebben het erg moeilijk gekregen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May