Inter Moengo Tapoe sluit 2015 winnend af
24 Dec 2015, 16:47
Het team van Inter Moengo Tapoe dat het jaar ongeslagen afsluit.

Regerend voetbalkampioen Inter Moengo Tapoe (IMT) neemt zoetjes aan afstand van de overige ploegen op de ranglijst van de hoofdklasse competitie van de Surinaamse Voetbal Bond. In het laatste hoofdklasse (inhaal) duel van 2015 heeft de ploeg uit Moengo het gisteren opgenomen tegen WBC. IMT won met 3-1.

Het was een eenzijdige vertoning in het Andre Kamperveen Stadion met hier en daar heel moeilijke momenten voor het doel van IMT. Beide ploegen begonnen heel fris aan deze ontmoeting. Voldoende balcirculatie en de omschakeling van beide ploegen geschiedde nogal snel waardoor de strijd een aantrekkelijk karakter kreeg.

Een lelijke overtreding van Stefano Rijssel op Regillio Kemper van WBC is ongestraft gebleven. Kemper moest direct het veld verlaten en is ook afgevoerd voor verdere medische hulp. De doorbraak kwam na ongeveer 20 minuten spelen toen Giovanni Waal een op maat gesneden voorzet gaf aan Romeo Kastiel die 1-0 noteerde.

Kort na dit doelpunt kreeg WBC een goede kans het spel weer in evenwicht te brengen. Balverlies van Jimmy Patrik van IMT op de rand van het doelgebied gaf Gregory Righters van WBC de kans de bal mee te nemen. Hij gaf een achterzet maar niemand van zijn ploeg stond in de positie voor de gelijkmaker.

IMT vergrootte de stand verder. Ives Vlijter ontsnapte geruisloos uit een buitenspelval. Hij ging diep op links kreeg de bal en zag doelman Andre Zebeda uit zijn doel komen. Met een lobbal tekende hij 2-0 aan. Het werd zelfs 3-0. Giovanni Waal ging na een snelle actie regelrecht op het doel af. Zijn eerste doelpoging werd gestopt, maar hij bleef in balbezit. Doelman Zebeda was ver uit zijn doel voor deze actie. Waal gaf de pass aan Kastiel die op zijn beurt heel knap het derde doelpunt op zijn naam noteerde.

WBC leek al in 45 minuten verslagen. Temeer omdat zij met 10 man verder moest. Een overtreding van Guno Kwasi op Rijssel leverde een rode kaart op. WBC kwam in de tweede helft bij vlagen voor het doel en was zeer gevaarlijk met de counter. Aan de andere kant bleef de landskampioen deze wedstrijd dicteren.
Een vrije trap van WBC kort na rust raakte nog de deklat. Toch kon WBC uit voeten van Righters na een slordige verdedigingsfout van IMT een doelpunt maken; 3-1

WBC kreeg hoop na dit doelpunt en via counters werd zij gevaarlijk. Inter bleef doelpuntrijke kansen vermorsen en voetbalde op gegeven moment zelfs ongecontroleerd. De verdediging van WBC hield stand en zo kon erger worden voorkomen. Inter had duidelijk niet genoeg aan deze drie doelpunten uit de eerste helft, maar moest genoegen nemen met deze winstpartij. IMT blijft ongeslagen en heeft nu 16 competitiepunten uit 6 wedstrijden. Op de ranglijst staan respectievelijk Notch, Robinhood en Nishaan 42 op de tweede, derde en vierde plek. Notch en Robinhood hebben elk 10 competitiepunten uit 6 wedstrijden.