Afvloeiing moet Greenheart winstgevend maken
24 Dec 2015, 10:32
foto


Greenheart Suriname gaat ongeveer 40% van zijn werknemers afvloeien. Het bedrijf gaat een nieuwe productielijn in gebruik nemen, waarvoor hoger gekwalificeerd en ervaren personeel nodig is.

Het houtexploitatie en –verwerkingsbedrijf zegt dat hij ondanks herhaalde extra investeringen jaarlijks een verlies lijdt van gemiddeld US$ 6 miljoen. Met de investeerders en groeps-CEO uit Hong Kong is in augustus besloten om het totaal buitenlands management te bedanken. Tegelijkertijd is overeengekomen om een nieuwe productielijn op te starten, maatregelen te treffen om te komen tot lagere productiekosten en de nachtshift af te schaffen.

Greenheart Suriname zegt dat hij de arbeiders die hij gaat bedanken heeft geselecteerd op basis van dubbele personeelsbezetting, hoge loonkosten, ondermaatse prestaties en achtergrond en ervaring van het personeel. Gedurende 1 augustus tot deze maand zijn er gesprekken geweest met stakeholders, gouvernementele en niet-gouvernementele vertegenwoordigers over de ontwikkelingen, de negatieve spiraal en de maatregelen die getroffen moeten worden om sluiting te voorkomen. Ook met de arbeiders zijn volgens de houtmultinational uitgebreide gesprekken geweest.

Binnen de herstructurering is geïnvesteerd in moderne machines die al zijn gearriveerd in Apoera. “Het bedrijf heeft simultaan een geactualiseerd en gereviseerd reorganisatieplan in voorbereiding, die voor bespreking zal worden aangeboden aan de vakbond,” schrijft het bedrijf in een verklaring. Het reorganisatieplan dat het bedrijf heeft opgesteld moet volgend jaar zijn gerealiseerd.

Greenheart is sinds 2005 actief in Suriname en heeft ruim US$ 70 miljoen geïnvesteerd. In zijn piekperiode had het bedrijf, dat opereert in West-Suriname, 600 werknemers in dienst.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May