Dc Pinas daagt minister Van Dijk-Silos uit
22 Dec 2015, 00:01
foto
Districtscommissaris Ivonne Pinas van Brokopondo


Districtscommissaris (dc) Ivonne Pinas van Brokopondo spreekt tegen dat zij geweigerd heeft om mee te werken aan een onderzoek naar misbruik van kinderen in het district. Dit heeft minister Jennifer van Dijk-Silos van Justitie en Politie vrijdag meegedeeld in De Nationale Assemblee. De dc daagt de minister uit om haar bewering te staven.

"Het heeft mij zeer verbaasd dit te vernemen vanwege het feit dat het gezegde niet op waarheid berust," stelt Pinas. "Daarom daag ik hierbij de minister uit om met bewijzen te komen dat ik zulks heb gedaan. Als het telefonisch, per brief of per mail is gebeurd, gaarne dag en datum," geeft de dc aan.

"Waar ik weet van draag, is dat ik geweigerd heb de minister te ontvangen tijdens haar bezoek aan het district, vanwege het feit dat zij mij niet officieel op de hoogte heeft gesteld van haar komst. Ondanks dat heb ik haar niet belemmerd haar werkzaamheden te verrichten," laat Pinas optekenen.

Minister Van Dijk-Silos om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat in diverse districten waar zij op bezoek is geweest, het Korps Politie Suriname alle formaliteiten in orde heeft gemaakt. De dc had te kennen gegeven dat zij die dag niet in het district zou zijn. "Dit is dus weer een leugen dat er geen toestemming is gevraagd," zegt de bewindsvrouw. Zij haalt aan dat wanneer het op aankomt, mensen altijd beweren dat iets niet waar is.

In een interview in de Ware Tijd op 30 november 2015 hebben twee sociologen én de dc aangegeven dat zij niet op de hoogte zijn van kindermisbruik in Brownsweg. "De dc heeft in de krant duidelijk gesteld niets af te weten van kindermisbruik in het dorp. Zo snel is haar leugen weer achterhaald," zegt de bewindsvrouw. Van Dijk-Silos zegt dat nu De Nationale Assemblee publiekelijk heeft aangegeven achter haar beleid te staan, zal zij deze kwestie net als in Apoera aanpakken.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May