Serieuze aanpak van bescherming zeeschildpadden
21 Dec 2015, 22:43
foto
Minister Steven Relyveld van RGB en WWF directeur, Laurens Gomes. (Foto: RGB)


Suriname en het WWF Guianas zijn een samenwerkingsovereenkomst van drie jaren, voor het beschermen van zeeschildpadden, aangegaan. Minister Steven Relyveld van Ruimtelijke ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) en WWF directeur, Laurens Gomes hebben hun handtekening geplaatst onder het stuk. Er is US$ 240.000 vrijgemaakt voor het zeeschildpaddenproject.

Relyveld zegt dat de bescherming van de zeeschildpadden een serieuze zaak is. Hij is blij dat er nog externe partners zijn waarmee er samengewerkt kan worden voor het gemeenschappelijke doel om de dieren te beschermen. Door het ecosysteem zijn de legstranden zich aan het verplaatsen. De zeeschildpadden komen nu dichter bij de bewoonde wereld leggen. Te Braamspunt is een populatie schildpadden waargenomen. Het gevaar schuilt hierin dat zowel de schildpadden als hun eieren een makkelijkere prooi vormen voor mensen en roofdieren. Volgens Relyveld is dit een reden om extra alert te zijn en ervoor te zorgen dat deze beschermde zeeschildpadden niet uitsterven.

Volgens Gomes is er met deze overeenkomst een goede start gegeven voor bescherming van de zeeschildpadden. Nu hoeft de WWF niet jaarlijks weer een contract te sluiten met het ministerie en kan er voor de duur van drie jaren vooruit gekeken worden hoe de bescherming van de zeeschildpadden ter hand genomen en opgevoerd kan worden, zegt de voorlichting van RGB.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May