RGB reikt 377 grondbeschikkingen uit in Commewijne
21 Dec 2015, 14:32
foto
Minister Steven Relyveld reikt beschikkingen uit aan bewoners van Commewijne. (Foto's: RGB)


Burgers van Commewijne hebben zondag 337 toewijzingsbeschikkingen ontvangen van minister Steven Relyveld van Ruimtelijke ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB). De uitreiking vond op zondag 20 december plaats op het terrein van de Tamanredjo Sportbond.

Kort voor de verkiezing in mei kregen deze belanghebbenden hun bereidverklaring uitgereikt. Relyveld geeft aan dat hij na zijn beëdiging verder is gegaan met de uitreiking van beschikkingen. Hiermee is aangegeven dat het bij de minister niet ging om een verkiezingsstunt, maar dat hij de noden van de burgers serieus neemt. Volgens hem is hij in dienst van de samenleving en probeert eenieder die er recht op heeft te voorzien van een stukje rechtszekerheid.
De minister werd bij zijn aantreden geconfronteerd met een achterstand van 40.000. Hij heeft intussen een achterstand van meer dan 20.000 ingelopen.

Aan de belanghebbenden gaf de bewindsman mee om binnen vier maanden de toewijzingsbeschikking in te schrijven bij het MI GLIS kantoor. Degenen die reeds een beschikking hebben en hun perceel wensen te verdelen onder hun kinderen en of anderen verwees hij naar een notaris. Anderen die in aanmerking moeten komen voor een beschikking en nog niet zijn geholpen, vraagt hij om geduld te betrachten.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May