PL-structuren akkoord terugroepen Sapoen en Chitan
21 Dec 2015, 02:23
foto
Het tellen van stemmen tijdens de vergadering van de partijraad van Pertjajah Luhur.


Structuren van de Pertjajah Luhur (PL) zijn zondag akkoord gegaan met het besluit tot terugroeping van de Assembleeleden Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan. De partij telt in totaal 123 stemgerechtigde kernen en structuren, waarvan 101 zich zondag hebben aangemeld op de partijraadsvergadering. 100 stemgerechtigden zijn akkoord gegaan met de terugroeping van beide leden, terwijl één stemgerechtigde ‘niet akkoord’ heeft gestemd.

Tijdens het tellen van de stemmen heeft deze stemgerechtigde verklaard het stembiljet verkeerd te hebben ingekleurd en vroeg de gelegenheid om opnieuw te stemmen en akkoord in te vullen. Het comité dat toezicht moest houden op een vlot en ordentelijk verloop van de stemming, voorgezeten door Rinette Soentik-Sapei, heeft gewezen op het feit dat de stemming reeds voorbij was en heeft op basis daarvan deze stem geldig verklaard.

Partijraadsvoorzitter Hendrik Setrowidjojo heeft voorafgaand aan de stemming aan de partijraad voorgehouden dat van de in totaal 123 stemgerechtigden er 101 aanwezig waren. Volgens de statuten moeten minstens de helft plus één stemgerechtigde aanwezig zijn om rechtsgeldige besluiten te kunnen nemen. “Het resultaat van de stemming is een herbevestiging van het besluit, dat tijdens een eerder gehouden partijraadsvergadering in juni was genomen,” zegt PL-voorzitter Paul Somohardjo. De partij heeft het advies opgevolgd van de rechter in kort geding om te werken volgens de in de statuten aangegeven termijn van zes weken voor het uitschrijven van een partijraadsvergadering.

Behalve het terugroepen van Sapoen en Chitan stond op de agenda ook het voordragen van vijf hoofdbestuursleden voor ontheffing uit hun functie. Het gaat om Raymond Sapoen, Diepakkoemar Chitan, Mike Noersalim, Rudy Soerodimedjo en Isaak Soerokarso, die worden beschouwd als de trekkers van de Hervormings- en Vernieuwingsbeweging. Dit voorstel is door de partijraad met applaus ontvangen. Somohardjo legde de vergadering voor dat er nog een lange weg te gaan is, aangezien deze leden de gelegenheid moeten krijgen om zich te verweren en in beroep te gaan.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May