Levensmiddelen, snoep en speelgoed voor kinderen
21 Dec 2015, 16:27
foto
De Chinese Vrouwen Federatie Suriname en de Suriname Buddhist Association hebben drie sociale instellingen met levensmiddelen bedacht. (Foto’s SCTV)


Levensmiddelen topten de verlanglijst van drie sociale instellingen. Zij zijn zondag dan ook deels hierin voorzien door de Chinese Vrouwen Federatie Suriname. Die heeft zondag haar jaarlijkse kerstdonatieronde gemaakt, meldt secretaris Sandra Tjon Soei Len.

De huidige financiële situatie in het land, heeft de vrouwen niet weerhouden om diep in de eigen buidel te tasten. De grote nood bij de instellingen, heeft hen juist gestimuleerd om flink in te zamelen. Elk jaar wordt een andere instelling bedacht en op de 2015-agenda stond een donatie aan Kindertehuis Elim van de Heer. “Er bleek ruim voldoende onder de leden te zijn opgehaald om nog een kindertehuis aan te doen. Zo kwam kindertehuis Samuel in het vizier.”

Tegelijk waren leden verbonden aan de Suriname Buddhist Association via hun organisatie, bezig goederen binnen te halen voor de Stichting voor het Kind. Voor de religieuze organisatie was dit de eerste keer. “Elke instelling is vooraf gevraagd wat zij nodig hebben”, geeft Tjon Soei Len aan. De kinderen van de drie instellingen kregen ook snoepzakjes en speelgoed.
De federatie houdt zich bezig met sociaal-culturele activiteiten. Naast fitness, geven zij dansoptredens voor derden en fundraisen op deze wijze voor hun sociale projecten.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May