Politie rijdt peuter omver; kind in ziekenhuis
21 Dec 2015, 00:01
foto


Een politievoertuig heeft een peuter van vier jaar geschept, waardoor het kind meters verder vloog. Het meisje was bezig de straat over te steken toen de politiewagen plotseling met een zeer hoge snelheid om de bocht kwam. De moeder van kind Saskia Gravenbeek, gilde luid en het voertuig stopte toen. De vier politieagenten bleven in het voertuig zitten, totdat andere collega’s aankwamen.

Dit gebeurde vrijdag aan de Kotomisistraat. Het kind ligt in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo voor verpleging. Aan Starnieuws zegt moeder Gravenbeek dat zij zich niet kan voorstellen dat de politie in een bebouwde kom zo hard rijdt, terwijl er een bocht is. Zij heeft vernomen dat de politie een verdachte achterna ging. Op die bewuste dag was de peuter bezig te spelen aan de overkant bij de buren. Op een gegeven moment riep haar moeder het kind om sap te halen. De moeder keek uit, zag geen verkeer aankomen en vroeg haar dochtertje om over te steken. “Ze was halverwege toen ik plotseling de politiewagen supersnel zag rijden. Ik gilde, anders was mijn dochtertje dood. Het kind werd geschept en ze kwam meters verder te vallen. De auto had geen sirene aan, waardoor niemand het voertuig zag aankomen”, vertelt Gravenbeek.

Het meisje heeft letsels aan haar mond, rug, hoofd, elleboog en aardig wat schrammen. Zij ligt nog steeds in het ziekenhuis en tot nu toe heeft de moeder alles moeten bekostigen. Enkele politie-inspecteurs zijn wel geweest op de Spoedeisende Hulp en de zaal om het kind te bezoeken. Volgens de moeder heeft ze de vier agenten van die bewuste dag niet gezien en ook hebben zij geen notitie genomen of hun verontschuldigingen aangeboden. Het kind is getraumatiseerd, merkt de moeder op.

Gravenbeek uit haar teleurstelling. “De politie treedt zo hard op tegen mensen die de verkeersregels vertrappen of hard rijden. Maar, kijk wat ze zelf doen. Ik was mijn kind bijna kwijt. En ik verwacht tal van andere verhalen, maar dit is de waarheid. Ik was er zelf bij en heb alles meegemaakt. Als moeder ga ik mijn kind toch niet de straat laten oversteken, terwijl er een voertuig komt? Ik ben toch niet gek!”, zegt Gravenbeek. Ze heeft dezelfde dag een aangifte gedaan.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May