Stichting Moederhart houdt succesvolle braderie
20 Dec 2015, 16:15
foto
Verkoop van groenten tijdens de braderie van Stichting Moederhart.


Stichting Het Moederhart hield zaterdag een geslaagde braderie in Nieuw Nickerie. Voorzitter Nandenie Dinai-Kapoerchan zegt dat enkele organisaties bij elkaar gekomen zijn om hun waar aan het grote publiek te verkopen tegen een zachte prijs. Stichting Het Moederhart brengt producten van het merk ‘Maharanie’ (koningin) op de markt om vrouwen die werkloos zijn, aan een inkomen te helpen. Daarnaast leren deze vrouwen om zelfstandig, met eenvoudige middelen, inkomsten te genereren.

De producten worden kant en klaar aan diverse supermarkten geleverd. Het gaat om chips, chana, chatnie, geraspte kokos en kokosolie. Er zijn ook demo’s gegeven hoe roti’s gebakken moeten worden. Er was ook een stand met craft, één met biologisch geteelde groente, potplantjes en als laatste een stand van het drs. Lachmipersad Mungra Streekziekenhuis Nickerie, waar het publiek gratis zijn bloeddruk en bloedsuiker spiegel kon laten meten.

Dinai is tevreden over de verkoop van de producten. De vrouwen zijn blij dat ze dicht bij huis kunnen werken en wat centjes kunnen verdienen. “We willen meer vrouwen bewust maken over zelfstandigheid en onafhankelijkheid”. De organisatie groeit hard, zegt Dinai. Er zijn meer vrouwen nodig hebben om het werk te doen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May