Sapoen en HVB-leden gaan niet naar PL-vergadering
20 Dec 2015, 00:01
foto
Raymond Sapoen


Raymond Sapoen, die ondervoorzitter is van Pertjajah Luhur (PL), tevens trekker van de Hervormings- en Vernieuwingsbeweging (HVB), vindt dat het weinig zin heeft om op de partijraadsvergadering later op de dag, aanwezig te zijn. Hij vindt dat de vergadering niet statutair is. Sapoen antwoordt op een vraag van Starnieuws dat hij niet van plan is de vergadering in het PL-centrum te bezoeken.

Het PL-hoofdbestuur heeft vijf leden voorgedragen voor ontheffing uit hun functie. Het gaat om Sapoen, Diepakkoemar Chitan, Mike Noersalim, Rudy Soerodimedjo en Isaak Soerokarso. Zij worden beschouwd als de trekkers van de HVB. Sapoen merkt op dat negen bestuursleden van de partij in de HVB zitten. Er is opgeroepen om de gelederen te sluiten, maar de handreiking wordt niet geaccepteerd door partijvoorzitter Paul Somohardjo, meent Sapoen.

Op de vergadering zal aan de partijraad worden voorgelegd om de vijf hoofdbestuursleden te ontslaan van hun verplichtingen. Sapoen zegt dat de vergadering al geregisseerd is. Er zijn volgens hem ook diverse kernen geïnstalleerd. Aan de mensen zal gevraagd worden om met handopsteking te stemmen. Hoewel veel mensen de HVB ondersteunen, wordt op zulke vergaderingen uit vrees voor rancune, dat niet aangegeven.

De hoofdbestuursleden hebben protest aangetekend tegen de buitengewone vergadering. Zij wijzen op de consequenties over besluiten die genomen zullen worden. Sapoen merkt op dat de juridische voorbereidingen al gedaan worden om het besluit van de vergadering aan te vechten.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May