Behandeling begroting 2016 wordt in januari afgerond
20 Dec 2015, 06:22
foto
De begrotingsbehandeling 2016 zal dit jaar niet worden afgerond.


De afronding van de begroting 2016 is niet meer haalbaar dit jaar. Acht ministers moeten nog aan het woord komen. Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons verwacht dat maandag en dinsdag de eerste ronde voor de regering kan worden afgerond. De voortzetting van de begroting zal in januari plaatsvinden.

Na antwoorden van ministers blijkt er grote behoefte te zijn aan interrupties. Simons heeft diverse malen voorgesteld om slechts dringende opmerkingen te maken. In de tweede ronde kunnen de Assembleeleden dan ingaan op de beantwoording van de vragen. Bij de oppositie én coalitie blijkt er behoefte te zijn om gelijk in te gaan op de presentaties van de bewindslieden.

Aanvankelijk lag het in de bedoeling om de begroting goedgekeurd te krijgen de komende week. Vrijdag kwamen slechts twee ministers aan het woord. Daarna was er nog een uitgebreide interruptieronde. De ministers die tot nu toe aan het woord zijn gekomen, zijn: Steven Relyveld (RGB), Edgar Dikan (Regionale Ontwikkeling), Ronni Benschop (Defensie), Andy Rusland (Transport, Communicatie en Toerisme), Mike Noersalim (Binnenlandse Zaken), Faizal Abdoelgafoer (Sport en Jeugdzaken), Soewarto Moestadja (Arbeid), Robert Peneux (Onderwijs, Wetenschap en Cultuur) en Jennifer van Dijk-Silos (Justitie & Politie).
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May