8 miljoen euro voor leerboeken verspild
19 Dec 2015, 20:16
foto
Minister Robert Peneux vrijdag bezig vragen te beantwoorden over de begroting. (Foto: Raoul Lith)


8 miljoen euro aan leerboeken zijn niet gebruikt. Een deel van de boeken is vernietigd waardoor er geen huur meer voor magazijnen hoeft te worden betaald. Dit deelde minister Robert Peneux vrijdag mee in De Nationale Assemblee op vragen gesteld tijdens de begrotingsbehandeling.

De boeken die tijdens de vorige regeerperiode besteld zijn, blijken 'incourante leerboeken' te zijn, legde de bewindsman uit. Deze zijn niet te gebruiken op de scholen. Van een deel is geen vervolgboeken besteld. Daarom kunnen de methoden niet geïntroduceerd worden op de scholen.

Op de basisscholen is ook na een brede consultatie besloten om de nieuwe methoden niet te vervolgen. De nieuwe methode was voor de basisschool tot de derde klas af. Het vervolg was nog niet klaar. Verder moet bij de introductie van een nieuwe methode ook leerkrachten worden getraind. Daarnaast moet het examen worden afgestemd op de nieuwe leerstof. Er was ook een tekort aan de oude methoden waardoor niet alle scholen optimaal voorzien zijn van leermiddelen. Peneux deelde mee dat hard aan gewerkt wordt om de tekorten en de logistieke problemen op te lossen.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May