Naast Robinhood mogen meer clubs aankloppen bij Leger
18 Dec 2015, 06:21
foto
Minister Ronni Benschap van Defensie. (Foto: Raoul Lith)


Kosten voor onderhoud van voetbalploegen zijn fors gestegen. Vooral ploegen die in de topsectie van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB) uitkomen, hebben het zwaar te verduren. Tijdens de begrotingsbehandeling donderdag heeft Assembleelid Marinus Bee (ABOP) minister Ronni Benschop van Defensie om rekenschap gevraagd over transportdiensten bij het Nationaal Leger.

Volgens Bee is gebleken dat voetbalclub Robinhood die nu wordt geleid door Ramon Abrahams al geruime tijd gebruik maakt van bussen van het Nationaal Leger om zich te verplaatsen bij het spelen van zowel uit als thuis wedstrijden. Hij begrijpt dat als het om de club van het leger, SNL, gaat dat het automatisch zo is dat de leden zich met bussen van het leger verplaatsen bij het spelen van wedstrijden. Hij vroeg zich af waarom slechts Robinhood gebruik mag maken van de diensten van het Leger en de andere clubs niet.
Bee gaf aan dat voetbalclubs, gezien de financiële situatie, het erg moeilijk hebben. Vooral bij de ploegen uit de districten drukt transport heel erg zwaar op de begroting.

Benschop zei dat eenieder wordt geholpen. Het gaat dus niet specifiek om Robinhood. Elke aanvraag die binnenkomt wordt beoordeeld gaf de bewindsman aan. Voor het seizoen 2015-2016 heeft de SVB vanwege de financiële situatie enkele verhogingen doorgevoerd.Tijdens een topsectievergadering in oktober heeft SVB-topman John Krishnadath medegedeeld dat de kosten voor onderhoud van gebouwen en terreinen van de SVB, zijn toegenomen. Daarom is de bond genoodzaakt deze ook door te voeren in de verhuurtarieven van de accommodaties. Ook de arbiterskosten zijn gestegen. De verschillende verhogingen lopen op tot SRD 100 en worden voornamelijk verhaald op de clubs. Verder is door het bestuur een adviesprijs van SRD 20 voor een toegangskaart doorgegeven aan de clubs die thuiswedstrijden spelen.

Ala-D Media
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May