Gezinnen krijgen steun bij Sociaal Verbeteringsprogramma
18 Dec 2015, 04:14
foto
Minister Joan Dogojo van SoZaVo overhandigt een pakket aan een cliënt van het ministerie.(Foto: SoZaVo)


Met het overhandigen van voedselpakketten aan drie gezinnen, heeft minister Joan Dogojo van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo) de start aangegeven van het Sociaal Verbeteringsprogramma. De overhandiging vond plaats op het Sozavo wijkkantoor aan de Coesewijnestraat. Maandag begint op 62 wijkkantoren de registratie voor dit sociaal project, waarbij behoeftigen in aanmerking kunnen komen voor een voedselbon of pakket.

Gezinnen in de kustvlakte krijgen een voedselbon en gezinnen in het binnenland een voedselpakket. Deskundigen zijn nagegaan welke gezinnen naast SRD 100 die zij extra hebben ontvangen, nog meer hulp nodig hebben. De voedselbonnen of pakketten worden verstrekt aan cliënten van SoZaVo, behorende tot sociaal zwakke huishoudens en/of een huishouden met iemand met een beperking, zegt de voorlichting van het ministerie.

Het project wordt uitgevoerd om bepaalde risicogroepen/ sociaal zwakke huishoudens te helpen die door de huidige economische en sociaal maatschappelijke ontwikkelingen extra kwetsbaar zijn.“Het is niet leuk om in zulke omstandigheden te verkeren, maar als wij de regering blijven ondersteunen, kunnen wij samen zaken in place brengen”, zegt minister Joan Dogojo van SoZaVo.

Het project is slechts één onderdeel van het ‘Sociaal Verbeteringsprogramma’. Tanya Prika, waarnemend onderdirecteur Algemene Maatschappelijke Zorg, zegt dat na dit pilotproject er een evaluatie zal plaatsvinden alvorens over te gaan naar de volgende fase.



Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May