Birti Wenkri bieden basisgoederen tegen kostprijs
17 Dec 2015, 22:07
foto
Bij de lancering van het basisgoederenproject van stichting Birti Wenkri in Wanica. (Foto: Stichting Birti Wenkri)


Consumenten kunnen sinds woensdag eerste levensbehoeften tegen kostprijs kopen bij Stichting Birti Wenkri. De organisatie streeft naar een landelijk dekkend netwerk van Birti Wenkri’s om zoveel mogelijk de basisgoederen aan te bieden. De districten Para, Coronie, Saramacca, Commewijne en Marowijne zullen worden voorzien en in de ressorten van de districten Paramaribo en Wanica zijn de voorbereidingen al getroffen. In dit weekend is het district Nickerie aan de beurt, bij de Coöperatie Groenten Verbouwers in de Van Pettenpolder en bij de familie Ramcharan in de Corantijnpolder.

Vicepresident Ashwin Adhin en minister Soewarto Moestadja van Arbeid waren aanwezig bij de lancering van het project en spraken vol lof over dit burgerinitiatief. Ook minister Suresh Algoe van Landbouw, Veeteelt en Visserij, districtscommissaris Roline Samsoedin en de volksvertegenwoordigers Hans Sandjon van Wanica en Remie Tarnadie van Coronie waren aanwezig aan de Santopolderweg bij de families Piroe en Balgobind aan de Merveilleweg.

Zelfwerkzaamheid en het stimuleren van klein ondernemerschap van dit particulier initiatief zijn de fundamentele beginselen van de Stichting, zegt voorlichting van de stichting. Het dagelijkse bestuur van de organisatie bestaat uit voorzitter Soeparmin Djojobesari, penningmeester Michel Nathoe en Mas Jo Moestadja (secretaris).
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May