's Lands Hospitaal heeft eigen Intensive Care afdeling
17 Dec 2015, 16:29
foto
De intensive care afdeling van 's Lands Hospitaal is modern ingericht. (Foto: Rene Gompers)


’s Lands Hospitaal beschikt nu over een eigen Intensive Care afdeling. “Een droom is uitgekomen,” zegt medisch directeur, Soenita Nannan Panday-Gopising. “Nu we onze eigen goed ingerichte intensive care unit hebben, hoeven wij niet langer patiënten over te dragen aan andere ziekenhuizen. Het deed altijd pijn als we dat moesten doen.”

Het heeft heel wat voeten in de aarde gekost om deze droom waar te maken. Er waren allerlei belemmeringen, merken de medisch directeur en Praveen Banwarie de intensivist uit. Banwarie is een van de twee specialisten voor de behandeling van intensive care patiënten. “Ik zag het bijna niet meer aankomen,” zegt hij. “Maar de aanhouder wint.” Bijzonder is dat bij grote uitdagingen de oplossing zich op tijd aandienen. “ ’s Lands heeft een engelbewaarder,” merkt Nannan Panday op. Met financiële hulp van Staatsolie Foundation en Teikoku Oil Suriname is een gedeelte van het ziekenhuis verbouwd. Het project heeft ruim US$ 150.000 gekost.

“Er is wel eens een afdeling geweest voor patiënten die extra zorg behoefden,” vertelt Nannan Panday. “Door het ontbreken van bijvoorbeeld beademingsapparatuur moesten ze altijd naar een ander ziekenhuis.” Er is ruimte voor vier patiënten, met moderne apparatuur zullen twee intensivisten de cliënten behandelen. Er moet nog meer worden gedaan, maar de zorg is gegarandeerd. De intensive care afdeling sluit goed aan op het Moeder en Kind zorgprogramma van het ziekenhuis. Bij complicaties kunnen de moeders en kinderen op de IC geobserveerd en behandeld worden, legt Nannan Panday uit.

Rene Gompers
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May