Relyveld vraagt pg SBB-malversaties te onderzoeken
17 Dec 2015, 12:52
foto
Minister Steven Relyveld van Ruimtelijke Ontwikkeling, Grond- en Bosbeheer aan het woord in DNA. (Foto: Raoul Lith)


Minister Steven Relyveld van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) heeft de procureur-generaal gevraagd om een onderzoek te verrichten naar malversaties bij Stichting Bosbeheer en Bostoezicht (SBB). De minister heeft op 19 oktober algemeen directeur Pearl Jules op staande voet ontslagen. Zes directeuren zijn buiten functie gesteld. Intussen heeft het ministerie van Arbeid toestemming verleend om drie van de directeuren te ontslaan. Dit zei de minister vandaag in De Nationale Assemblee.

Relyveld deelde mee dat miljoenen leningen zijn verstrekt aan personeelsleden, terwijl SBB gesubsidieerd wordt. Dit is gebeurd zonder toestemming van de raad van bestuur en de minister. Opbrengsten van concessies en retributies zijn voor andere doeleinden gebruikt. Loonbelasting en inhouding van Algemene Oudedagsvoorzieningen zijn niet afgedragen aan de Belastingdienst.

Terreinen die eigendom zijn van directieleden, zijn tegen absurd hoge prijzen verhuurd aan SBB. De bewindsman benadrukte dat deze zaken zeer conflicterend zijn. Dit is volgens de minister een greep uit de wantoestanden die op SBB hebben plaatsgevonden. Het bestuur en de minister droegen eerder geen kennis hierover. Een managementletter van de accountant is alleen aan de algemeen directeur verstrekt. Een extern administratiekantoor heeft onderzoek gedaan naar de malversaties.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May