MZ kan achterstallige schulden en salarissen betalen
16 Dec 2015, 22:12
foto


De Medische Zending Primary Health Care Suriname (MZ) heeft aan de vooravond van de herdenking van haar 275 jarig bestaan van het medisch zendingswerk in Suriname, de subsidie over het 3e kwartaal van het jaar 2015 ontvangen. De instelling zegt blij te zijn dat, hoewel er conform de nationale bezuinigingen ook de overheidsbijdrage aan dit medisch werk in het binnenland is aangepast, zij aan haar minimale verplichtingen heeft kunnen voldoen.

Met het geld zullen, onder meer, achterstallige schulden en de salarisaanpassing van het CAO personeel worden betaald. In de afgelopen maanden heeft de MZ door de achterstand in betaling haar dienstverlening moeten aanpassen. Hierdoor kwam het behalen van de gestelde doelen in gedrang. De MZ is actief in 57 gebieden, waar er gezondheidscentra of poliklinieken zijn in het binnenland.

De MZ ontplooit volgens de Primary Health Care gedachte diverse gezondheidsbevorderende activiteiten om de doelgroepen te leren hoe zij gezonder kunnen leven. Hoe de dienstverlening in de komende periode eruit zal zien, zal afhangen van de omvang van het toegekende subsidiebedrag van de overheid, zegt de voorlichting van de instelling.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May