SEH St.Vincentius Ziekenhuis wordt huisartsenpost
16 Dec 2015, 05:45
foto


De Spoedeisende Hulp (SEH) van het St. Vincentius Ziekenhuis wordt teruggebracht tot een huisartsenpost. De SEH is met groot enthousiasme op 24 januari 2014 geopend door president Desi Bouterse. De regering vond het nodig dat de SEH van Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) ontlast zou worden door deze spoedeisende dienst ook in Paramaribo noord aan te bieden.

De SEH van St. Vincentius Ziekenhuis heeft veel problemen ondervonden in de afgelopen twee jaar door het niet op tijd beschikbaar stellen van subsidie door de overheid. Specialisten werden maandenlang niet betaald, totdat zij hun diensten enige tijd staakten. Vanaf het begin was het duidelijk dat zonder subsidie de SEH geen lang leven beschoren zou zijn.

Starnieuws verneemt dat het ziekenhuis nog steeds 1 x 24 uur acute zorg per dag zal bieden. De zorg wordt verleend door huisartsen, maar zonder een achterwacht van medische specialisten. Indien patiënten daadwerkelijk specialistische hulp nodig hebben, zal naar de SEH van AZP worden verwezen.

President Bouterse zei bij de opening van de SEH dat AZP overbelast is. Door samen te werken zal de samenleving kunnen rekenen op een betere acute gezondheidszorg. Bouterse heeft zich persoonlijk sterk gemaakt voor de SEH. Mikhaël Saouma had een award ontvangen voor zijn inzet om dit project van de grond te helpen stampen. Er is geen zicht op subsidie voor de SEH in 2016 en het ziekenhuis staat er financieel ook niet rooskleurig voor. Na het eerste kwartaal zal het functioneren van de huisartsenpost worden geëvalueerd.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May