Misiekaba: Coalitie niet met rug tegen de muur
16 Dec 2015, 04:24
foto
NDP-fractieleider André Misiekaba


De fractieleider van de Nationale Democratische Partij (NDP), André Misiekaba, heeft dinsdagavond diverse oppositieleden antwoord gegeven op kritiek die er geuit wordt. "De coalitie voelt zich absoluut niet met de rug tegen de muur, zoals door sommigen wordt beweerd, in tegendeel, we zien juist opportunities nu het moeilijk is," zei de politicus. Hij onderkent dat het op dit moment heel moeilijk is in het land.

"De financieel economische situatie is zeer precair. Het vereist inderdaad vakmanschap en goed doordacht handelen, waarbij er onder meer constant overleg moet zijn tussen de sociale partners. Ook moet de regering constant en gestructureerd in gesprek zijn met de samenleving. Ik vraag de president om te overwegen om tenminste één keer in twee weken het volk te adresseren," stelde Misiekaba. De coalitie heeft kennis genomen van de verklaringen van de verschillende oppositionele politieke partijen. Ze verklaren dat ze niet van plan zijn om de regering naar huis te sturen of mee te werken om de regering naar huis te sturen. "Regering naar huis sturen? De vraag is, zijn ze instaat om de regering naar huis te sturen? Hoe gaan ze dat doen dan? Laat het gezegd zijn: Ze zijn niet in staat om de regering naar huis te sturen. Alleen het volk kan dat."

De regering heeft mandaat om vijf jaren te regeren. Niemand zit op vervroegde verkiezingen te wachten. Alleen de voorlieden van de oppositie willen dat, meent de NDP-fractieleider. "Bovendien is het de vraag als we het geld hebben om nu verkiezingen te houden; 15 miljoen SRD! Waar halen we dat geld vandaan?
En als er toch verkiezingen worden uitgeschreven, wie moet dan aan de macht komen?" De regering moet nu alle ruimte krijgen om haar beleid te ontvouwen en uit te voeren, vindt Misiekaba. Hij haalde aan dat de regering nauwelijks vier maanden aanzit "en men wilt al weer verkiezingen? Is men nog bezig met de verkiezingsstrijd? Is het zo moeilijk om de verkiezingsnederlaag te accepteren?"

Staat achter minister
Misiekaba sprak met klem tegen dat de NDP door corruptie aan de macht is gekomen. Het oordeel van het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB) is daar. Het oordeel van de internationale gemeenschap is daar. Iedereen heeft de uitspraak van het OKB geaccepteerd. "ABOP en haar fractieleider Brunswijk hadden geen blijk gegeven ontevreden te zijn met het oordeel van ons zeer gerespecteerd OKB. Daags na de verkiezingen, maar ook na de uitspraak van het OKB, heeft Brunswijk publiekelijk toegegeven dat de NDP de verkiezingen heeft gewonnen. Het bevreemdt mij dat hij de verkiezingswinst nu in twijfel trekt. Meer nog, Brunswijk heeft alles gedaan om samen te werken met de NDP, die hij nu beschuldigt door middel van corruptie aan de macht te zijn gekomen. Ik betreur die laag bij de grondse aanval."

De NDP-fractieleider gaf aan dat de hele coalitie, maar zeker de 26 leden tellende fractie van de NDP staat achter minister Jennifer van Dijk-Silos van Justitie en Politie. "Minister gaat u door op de ingezette weg. We are holding your back! We horen dat mensen harde oppositie gaan voeren, wel wij gaan harde coalitie voeren! Voorzitter, zitten in de oppositie is niet gemakkelijk. Je moet van goede huize komen om het in de oppositie te overleven. De NDP stelt haar ervaring ter beschikking voor degenen die geen oppositie weten te voeren. Voorzitter, ik roep de regering en de coalitie op om met vaste hand te regeren. Zich niet te laten afleiden. Zich niet te laten intimideren. Uiteraard alle constructieve kritiekpunten mee te nemen, maar om te regeren."
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May