Veroordeling voor beroving en mishandeling
15 Dec 2015, 20:52
foto


Ramon K., Roel A. en Mitchel B. zijn door rechter Sieglien Wijnhard veroordeeld voor het beroven en mishandelen van een Chinese winkelier in het binnenland. De drie waren op zoek naar een werk. Na een week hadden zij geen geld meer om terug te gaan naar huis. Toen kwam Ramon K. met het plan om de winkelier te beroven. Zij hebben de slachtoffers ook mishandeld.

De kantonrechter legde Ramon K. een celstraf van drie jaar onvoorwaardelijk, onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht. De twee andere veroordeelden kregen elk een celstraf van twee jaar en acht maanden onvoorwaardelijk, onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht.

De advocaten Shanti Banarsi en Hermes Libretto hebben gepleit voor hun cliënten. Zij voerden aan dat de veroordeelden niet de intentie hadden om de beroving te plegen. Ook was er niet afgesproken dat ze de slachtoffers zouden mishandelen. Nadat de slachtoffers zich hadden verzet, kwam geweld erbij kijken. Bij Ramon K. werden een illegaal vuistvuurwapen en patronen in beslag genomen.

De rechter merkte op dat zij niet eens is met de raadslieden dat de veroordeelden niet de intentie hadden om de beroving te plegen en de slachtoffers te mishandelen. Ze voerde aan dat de veroordeelden een positieve proceshouding hadden, meegewerkt hebben aan het onderzoek en een volmondige bekentenis hebben afgestaan.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May