Werkgever en werknemer staan terecht in drugszaak
15 Dec 2015, 17:37
foto


Anandkoemar B. en zijn werknemer Dhiradj N. staan terecht in een drugszaak van mei 2013. Beiden zouden gepoogd hebben om voorbereidingshandelingen getroffen te hebben en deelgenomen hebben aan een criminele organisatie om cocaïne uit te voeren. Ook zou de werkgever in het bezit zijn geweest van illegale vuurwapen en munitie. In deze zaak is er door de rechter-commissaris tal van mensen verhoord.

De verdachten worden bijgestaan door de raadslieden Irvin Kanhai, Benito Pick en Raoul Lobo. Officier van justitie, Nirmala Maikoe, droeg de zaak voor en vroeg om uitstel. Kanhai die Anandkoemar B. bijstaat, voerde aan dat de officier niet de verdachten kan dagvaarden en gelijk om uitstel vragen. De verdachten zijn sedert juli 2015 ingesloten. Ook voerde de advocaat aan dat er geen bezwarende verklaringen in het dossier zijn tegen zijn cliënt. Hij deed het verzoek aan rechter Sieglien Wijnhard om de voorlopige hechtenis van zijn cliënt op te schorten.

De raadslieden Pick en Lobo die Dhiradj N. bijstaan, voerden aan dat er nauwelijks bezwarende verklaringen tegen hun cliënt in het dossier zijn opgenomen. Een getuige zou verklaard hebben dat een ‘dikke Hindostaanse man” de koffer met drugs had. Bij confrontatie met de verdachte zei de getuige hem niet te kennen. Lobo voerde aan dat er zeker 100.000 dikke mannen in Suriname rondlopen en dat het niet perse zijn cliënt hoeft te zijn. Pick merkte op dat er veel getuigen gehoord zijn door de rc. Maar, de verklaringen zijn niet bezwarend. Ook hij vroeg om zijn cliënt voorlopig in vrijheid te willen stellen.
De kantonrechter zei dat ze de beslissing over het verzoek zal nemen op 21 december. Dan zal er reces zijn, maar zij wil toch tijd vrijmaken voor deze zaak.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May