Juridisch kerstcadeau voor AdeKUS-studenten
16 Dec 2015, 20:28
foto
Ramon Ramsodith


Rechtenstudenten aan de Anton de Kom Universiteit kunnen met ingang van 1 januari 2016 een gratis digitaal abonnement krijgen op Ars Aequi, het grootste online juridische tijdschrift van Nederland. Het initiatief komt van de in Rotterdam wonende Ramon Ramsodith, die zich met verschillende initiatieven inzet voor betere studiefaciliteiten in Suriname en voor nieuwe studiemogelijkheden. Bijvoorbeeld in samenwerking met de Open Universiteit (OU) in Heerlen waarmee hij een intensieve relatie onderhoudt. Zo begeleidde Ramsodith achter de schermen de promotie van Chequita Ramautar aan de OU. Zij is docent aan de Rechtenfaculteit van de Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS) en bestudeerde de boedelproblematiek in Suriname. Volgens Ramsodith zijn vier andere docenten nu bezig met hun promotie-onderzoek onder begeleiding van de OU.

Financiering
Ook docenten van de AdeKUS kunnen zich aanmelden voor dit gratis abonnement. Het kost 12 euro per jaar – ruim 60 SRD bij de huidige koers – en de financiering komt van Ramsodith als privépersoon. Hij heeft zijn vakantiegeld en zijn kerstbonus en ook van zijn echtgenote in een apart potje gestopt om dit project mogelijk te maken. Ramsodith werkt bij Unilever in Rotterdam als octrooiadministrateur. Van huis uit is hij jurist gespecialiseerd in het intellectuele eigendomsrecht. Na de abonnementenregistratie zal blijken of hij naar extra geld op zoek moet gaan om dit project ook in de komende jaren in de lucht te kunnen houden.

Ars Aequi , is het grootste juridische tijdschrift en online platform van Nederland. Alle rechtenstudenten, overheidsjuristen en een groot deel van de juridische professionals in Nederland hebben een digitaal abonnement hierop en toegang tot de maandelijks nieuw gepubliceerde juridische artikelen en maken gebruik van het online archief met alle artikelen die in Ars Aequi verschenen zijn van 1988 tot heden.
Studenten moeten eerst het registratieformulier volledig invullen (zie: het Studentabonnement Anton de Kom Universiteit €12). De administratie controleert vervolgens of de naam/studentnummer voorkomt op de lijst die is verstrekt. Indien correct dan krijgt de student een persoonlijke inlogcode. De factuur gaat naar Ramsodith.

Korting collegeld OU
Op 20 februari 2016 zal Ramsodith samen met SP-Tweede Kamerlid Harry van Bommel op AdeKUS voorlichting geven over dit Ars Aequi-abonnement en over de E-learning studiemogelijkheden aan de Open Universiteit te Heerlen. Onlangs heeft Van Bommel mede door lobbywerk van Ramon Ramsodith en van Ram Rambaratsingh van de Vereniging van Surinaamse Nederlanders (VSN), duidelijkheid gekregen van minister Jet Bussemaker van Onderwijs over de toepassing van een korting op het collegegeld voor studenten met de Surinaamse nationaliteit die vanuit Suriname aan de OU een studie willen volgen.

Volgens de minister is die korting ook mogelijk – het woonplaatscriterium is niet meer van toepassing - mits de studenten geen recht hebben op bijvoorbeeld een Nederlandse studiefinanciering. Verder moeten enkele andere voorwaarden in de bestaande kortingsregeling worden aangepast aan de Surinaamse variant op het Nederlandse minimumloon en andere inkomensgegevens die vereist zijn. Pas dan kunnen studenten in Suriname ook de vruchten hiervan plukken.

Roy.khemradj@gmail.com
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May