DNA wil nieuwe onderhandelingscommissie met Alcoa
14 Dec 2015, 20:12
foto


De Nationale Assemblee heeft vanmiddag besloten dat er een andere onderhandelingscommissie moet worden benoemd die de besprekingen zal voortzetten met Alcoa. In een spoed huishoudelijke vergadering is de brief die de multinational heeft geschreven aan minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen, besproken door de volksvertegenwoordiging.

De Nationale Assemblee was niet tevreden met de intentieverklaring die de regering gesloten had met Alcoa. Onder druk van de volksvertegenwoordiging heeft president Desi Bouterse de getekende intentieverklaring opgezegd. Deze mogelijkheid was ingebouwd. De volksvertegenwoordiging was onaangenaam verrast te vernemen uit de brief van Alcoa dat er nog gesproken is met de presidentiële commissie, die bestaat uit Dilip Sardjoe (voorzitter), ex-Staatsolie directeur Marc Waaldijk en Gillmore Hoefdraad, minister van Financiën. Als governor maakte Hoefdraad reeds deel uit van de commissie. Tijdens de huishoudelijke vergadering is aan de orde gekomen dat de nadruk moet liggen op juristen.

Alcoa schreef teleurgesteld te zijn in het opzeggen van de intentieverklaring. De multinational heeft te kennen gegeven dat de Brokopondo Overeenkomst gesloten is tot 2032. Alcoa is niet van plan deze datum op te geven, ook al is de productie van aluinaarde gestopt en heeft Suralco de deuren gesloten. Alcoa zal het standpunt dat de Afobakakrachtcentrale in handen van Suriname komt met het stoppen van de productie, bestrijden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May