Verdachten gehoord in mensenhandelszaak
15 Dec 2015, 13:05
foto


Kantonrechter Sieglien Wijnhard heeft op de rechtszitting van maandag, de verdachten Paul D. en Kavita P. gehoord. Raadsman Frank Truideman die Paul D. bijstaat, deed het verzoek om zijn cliënt in vrijheid te stellen, omdat de getuigen tot twee keer toe gedagvaard zijn en niet verschenen zijn op de zitting. De drie Guyanese vrouwen die illegaal het land binnengebracht waren, zijn terug naar Guyana.

Kavita P. werkte voor Paul D. in de bar en hield de kassa bij. Haar werkgever vroeg haar om drie Guyanese dames te brengen naar Nickerie om te werken in de bar als serveersters. De dames kwamen via de backtrack route zonder een paspoort binnen. Ze waren nauwelijks vier dagen of de politie deed een inval daar.
De slachtoffers hadden verklaard dat Paul D. hun mobiele telefoons in beslag had genomen. Ook moesten zij naast het serveren, dansen en eventueel seks bedrijven met klanten. Daartegen hadden zij bezwaren. Kavita P. merkte op dat alles via haar werkgever ging. Zij voerde de opdrachten uit die hij gaf. Ook had hij het geld gegeven om de dames te halen naar Nickerie. Hij had ze ook opgewacht te Zeedijk waar de boten aanmeren.

Paul D. beweerde dat hij de bar volledig aan Kavita P. had overgelaten. Zij gebruikte de inkomsten om de dames te halen. Hij wist niets van die praktijken af. Ook zou hij de telefoons afgepakt hebben in opdracht van Kavita P. De dames bleven in hetzelfde gebouw waarin de bar was ondergebracht. Paul D. beweerde ook dat hij zich voor frisse ademhaling vaker naar de Zeedijk begeeft. Hij verklapte zich door te zeggen dat hij pas in de bar met de dames gesproken had. Bij de politie had hij verklaard nooit met hen gesproken te hebben. Toen de politie de inval deed, verzette Paul D. zich. Hij wilde niet meewerken aan het onderzoek en verschafte de politie geen toegang tot de bar. Toen de politie aangaf dat er een hulpofficier ingeschakeld zou worden, verleende hij zijn medewerking. Op de zitting ontkende hij dit. Kantonrechter Wijnhard stelde Kavita P. voorlopig in vrijheid. Haar werkgever Paul D. blijft aangehouden. Deze zaak zal op 25 januari verder behandeld worden.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May