VCB neemt aandelen Landbouwbank over
14 Dec 2015, 22:22
foto
Minister Gillmore Hoefdraad tekent ten overstaan van notaris Vera Dollart-Derby de formele overdracht. (Foto: Financiën)


De aandelen van de Landbouwbank zijn formeel overgenomen door de Surinaamse Volkscredietbank (VCB). De overdracht is maandag getekend door de directeur van Landbouwbank, Dayenti Hindori, Percy Clenem, topman van VCB, en minister Gillmore Hoefdraad van Financiën.

De Landbouwbank zal voorafgaand aan het integratieproces fungeren als dochteronderneming van de VCB, deelt Financiën mee in een persbericht. De regering had twee jaar geleden besloten dat deze fusie zou plaatsvinden. Het gaat om de herstructurering van de staatsbanken. De VCB die een stichtingsvorm heeft, zal worden omgezet in een naamloze vennootschap. Voor het integratietraject is ongeveer twee jaar uitgestippeld.

Op basis van de Wet Toezicht op het Bank- en Kredietwezen zijn voorbereidingen getroffen die een soepele overgang garanderen naar de nieuwe geïntegreerde bankinstelling. Het betalingsverkeer en de dienstverlening gaat na de overname bij beide instellingen op dezelfde wijze door. De relaties met de klanten en overige partners blijven voortbestaan. De herstructurering van de financiële sector is om door schaalvergroting en samenwerking, de bedrijfsefficiency op te voeren.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May