Brunswijk: Functie van president wankelt
14 Dec 2015, 15:03
foto
ABOP-fractieleider Ronnie Brunswijk vandaag in De Nationale Assemblee tijdens de begrotingsbehandeling. (Foto: Raoul Lith)


ABOP-fractieleider Ronnie Brunswijk heeft tijdens de begrotingsbehandeling in De Nationale Assemblee vandaag felle kritiek geleverd op president Desi Bouterse en zijn beleid. Hij heeft ook geen goed woord over voor het interview dat de president heeft afgestaan aan Sandew Hira over de jaren tachtig. Brunswijk stelde dat het interview 'president onwaardig' is. "De functie van de president wankelt." Het beeld is niet mooi, meent de politicus. Hij vindt dat "mensen niet hier moeten komen en het Surinaamse volk ophitsen".

In het interview met Hira zei Bouterse dat hij met Brunswijk zou praten om gezamenlijk de Binnenlandse Oorlog te bespreken. Brunswijk stelde dat hij nooit met Hira zal praten hierover. Hij vroeg zich af of dit project een opgezette zaak is en of Hira een spion is. "Wat is de juridische basis of wettelijk kader waarbinnen dit gesprek plaatsvindt," wilde Brunswijk weten.

De politicus, die leider was van het Jungle Commando tijdens de Binnenlandse Oorlog, bracht in herinnering dat een Amnestiewet is aangenomen. Daarin is opgenomen dat er een waarheidscommissie in het leven zou worden geroepen. Dit is niet gebeurd. Brunswijk merkte op een hoge militaire officier, doelende op Chas Mijnals, publiekelijk heeft verklaard dat 'de president liegt'.

Brunswijk leverde felle kritiek op het beleid van de regering en zei dat het volk is misleid. Voor de verkiezing is van alles beloofd, maar niks is volgens hem gerealiseerd. Hij voorspelde dat in februari weer een devaluatie mag worden verwacht. Brunswijk zei voor Inter Moengo Tapoe SRD 4,75 te hebben betaald voor een US$. Hij kon geen goedkopere dollars krijgen bij de Centrale Bank van Suriname of andere banken. "President, your ship is sinking," stelde Brunswijk de woorden die Bouterse ooit uitte tegen toenmalige president Ronald Venetiaan. Brunswijk kondigde aan dat ABOP harde oppositie zal voeren, "want het volk lijdt honger."
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May