Notch en Botopasie delen punten
13 Dec 2015, 18:33

De wedstrijd tussen Notch en Botopasie werd zaterdag in het NGVB stadion gespeeld. Dat er veel fysiek spel aan te pas zou komen, was te verwachten. Na 90 minuten spelen was het 2-2. De thuisploeg Botopasie nam een 1-0 voorsprong door een afdekkingsfout van de verdediging Notch. Een goed gecombineerde bal van achteren tot in de 16 m zone in de elfde minuut, werd Notch fataal. De bal kwam diep, diagonaal op de ingelopen Migamba Antomoi aan die 1-0 aantikte.
Notch werd wakker geschud en toonde karakter. Galgyto Talea werd in de 22e minuut neer getrokken in het strafschop gebied en kreeg Notch een penalty. Talea belaste zich hiermee en was trefzeker: 1-1.

Notch werd na dit doelpunt nog gevaarlijker en had alle tools in handen om de wedstrijd reeds in de eerste helft te bepalen. Orveo Anautan kapte tien minuten later van uit rechts goed naar binnen en speelde Milton Pinas aan. Pinas die in goede positie stond in de doelmond om te scoren gaf echter een assist aan Talea die 2-1 aantikte.

Na rust kwam duidelijk een herboren Botopasie van coach Roberto Abel die goed werd aangevuurd door de thuisaanhang het veld op. De thuisploeg dicteerde het spel. De gelijkmaker kwam uit een vrije trap. Met een pracht van een schot op bijkans 18 meter afstand gaf Glerby Eduards doelman Dimitri Deel van Notch het nakijken: 2-2. Botopasie was goed op de bal en werd steeds gevaarlijker met de lange ingevallen Giovani Blatz als hoofdrol. De verdediging van de ploeg uit Moengo hield stand.

De scheidsrechter O.Adang ging laat in de tweede helft diep in de fout toen hij Notch van een penalty onthield. Hij floot voor een overtreding begaan door Morris Linga van Botopasie op Milton Pinas. Deze overtreding die nogal onschuldig leek werd duidelijk binnen in de hoek van het strafschopgebied begaan. De arbiter nam de bal en plaatste die buiten het strafschop gebied en was het dus een vrije trap in plaats van een strafschop.
Beide ploegen probeerden in de resterende minuten de volle punten uit de strijd te halen maar het werd uiteindelijk 2-2

Top en subtop
In deze hoofdklasse competitie van de SVB begint zich zoetjes aan een top en subtop groep zich te vormen. In de top zien we zowel de landskampioen en semikampioen Inter Moengo Tapoe en Notch als ook Robinhood. De subtop wordt gevormd door Botopasie, Takdierboys en Nishaan 42. Met meer dan de helft afgewerkte wedstrijden in eerste ronde zijn de kaarten echter nog lang niet geschud.

Het afgelopen weekeind waren er enkele bijzondere uitslagen. Zo heeft Leo Victor eindelijk een winst partij binnen. Nishaan 42 is aan de zegekar gebonden met 1-0. Hierdoor klimt Leo Victor die nogal een slechte start van de competitie kende naar 4 punten. In deze strijd kan SVB een protest verwachten. Nishaan is aan het onderzoeken als Leo Victor mogelijk met een ongerechtigde speler heeft gespeeld.

Takdierboys heeft vrijdag in het André Kamperveen stadion een belangrijke overwinning geboekt op Transvaal. Het werd een late treffer diep in de blessure tijd. De ploeg uit Wanica nestelt zich met deze winst zoetjes aan in de subtop.
In de top staan landskampioen Inter Moengo Tapoe en de semikampioen van het vorig jaar Notch. Inter is dit weekeind niet in actie gekomen omdat de ploeg thans in Curaçao zit voor het afwerken van een toernooi. Robinhood heeft zaterdag in het Franklin Essed Stadion zich goed weten te herstellen na het verlies van afgelopen weekend in Moengo tegen Notch. Robinhood won met 2-1 van Excelsior.