Suriname wint 9 medailles op Consude Games
13 Dec 2015, 00:43
foto
De Surinaamse schaakselectie voor aanvang van de wedstrijd tegen Brazilië


De Surinaamse delegatie keert met 9 medailles van de Consude Games huiswaarts. De wedstrijden zijn zaterdag afgesloten in de Nationale Sporthal in Paraguay. Op het onderdeel zwemmen behaalde de sporters 1 gouden, 3 zilveren medailles en 1 bronzen plak. De judoka's wisten 2 bronzen medailles te veroveren terwijl op het onderdeel atletiek de sporters eveneens een zilveren en bronzen medaille behaalden.

Op de laatste speeldag, zaterdag, heeft de schaakselectie van Suriname haar meerdere moeten erkennen in de leeftijdsgenoten van het veel sterkere Chili. Bord 1 en 2 verloren al eerste en hierna gelukte het O’Neal Kaise om op bord 3 toch een remise eruit te halen. Catherine Kaslan wist dat winst een mogelijke zilveren medaille zou opleveren of zelfs bij remise een bronzen plaat. Zij deed haar best maar moest toch na meer dan 2 uren haar koning laten vallen.
Zij eindigt door dit verlies als beste nummer 4 speelster voor bord 4 met 5 bordpunten.

Brazilië die evenals Suriname 5 match points had, verloor van Colombia met 1-3.
Brazilië heeft 12,5 bordpunten en Suriname slechts 11. Hierdoor is Suriname in het eindklassement op de zevende plaats geëindigd. De kampioen bij het schaken is Peru. Op de 2e plaats Bolivia, op 3 Chili gevolgd door Venezuela op de vierde en Colombia op 5. De overall uitslagen van alle sportonderdelen krijgen de landen nog opgestuurd, meldt Sport en Jeugdzaken.

De Consude Games hebben tot doel om de samenwerking tussen de landen op sportgebied te bewerkstelligen. Met deelname aan dit toernooi tracht het ministerie de jeugd te blijven stimuleren om aan sport te doen. Door participatie kunnen jeugdigen zich meten aan andere landen, vaardigheden en technieken bijsturen en internationale ervaring opdoen. In 2012 deed Suriname op uitnodiging van de organisatie voor het eerst mee aan deze spelen die toen in Natal, Brazilië, werden gehouden. Komend is Colombia belast met de organisatie.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May