Kinderen Huber stichting maken lichten kerstboom aan
13 Dec 2015, 02:36
foto
De lichten van de reuzenkerstboom zijn aangemaakt door kinderen van de Mr. Huber stichting. (Beeld: René Gompers)


De lichten van de reuzenkerstboom zijn op zaterdagavond officieel aangemaakt door twee kinderen van de Mr. Huber stichting en de minister van Openbare Werken, Siegfried Wolff. Besloten is om dit jaar de ‘aanmaakceremonie’ niet in een politieke, maar in een familiaire sfeer te doen. Al de vijftien kinderen van de stichting zijn zichtbaar enthousiast. Praten gaat soms moeilijk maar hun gezichten stralen van blijdschap.

Ramon ‘Roeli’ Jawalapersad, directeur van Roeli’s Lighting & Decor, is van plan om in deze trend verder te gaan. “Ik vind het prachtig zo met de kinderen. Ik denk dat we zo door blijven gaan, dat we de ceremonie niet meer aan de politiek verbinden,” zegt een tevreden Jawalapersad. “Weliswaar is er een minister aanwezig maar deze sfeer is goed. De kinderen genieten en worden door ons getrakteerd.” De kinderen zijn druk. De begeleiders zorgen ervoor dat de kinderen in de rolstoelen in de buurt van de boom blijven. Zij willen alles van heel dichtbij zien. Raymiel en Tiffany zijn ‘Roeli’ heel dankbaar. Uiteraard moet de groepsfoto bij de boom gemaakt worden.

Minister Wolff, die zich sinds 1997 inzet om een kerstboom op het Onafhankelijkheidsplein te hebben, heeft ook een goed gevoel. “De kerstboom op het plein kun je niet meer wegdenken. Deze staat symbool voor vrede in het hart. In 2012 heb ik Roeli’s benaderd om een kwalitatief goede boom te halen. Dat heeft hij ook gedaan. De kerstboom is top, we hebben kwaliteit gebracht. Laten we ook de kwaliteit van de vrede en de kwaliteit van ons hart verbeteren.”

Salima Jahangier, directeur van de Mr Huber stichting, is ingenomen met de actie van Roeli’s. “We waren enorm verrast toen hij belde. Het heeft wel heel wat moeite gekost om de kinderen hier te krijgen,” geeft ze aan. “Ze komen uit Wanica, Commewijne en de stad. Het is de moeite waard geweest. Ze zijn zo blij omdat ze de boom van zo dichtbij mogen zien. Ze zijn ook de degenen die de lichten mochten aandoen.”

René Gompers
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May