Sanatan Dharm waarschuwt voor 'astrologen'
11 Dec 2015, 20:53
foto


De Vereniging Shri Sanatan Dharm Maha Sabha Suriname waarschuwt voor de zogenaamde 'astrologen' die veel geld aftroggelen van mensen onder het mom van liefdadigheid en beoefening van religie. Zij beweren in staat te zijn alle problemen van de mensen te kunnen oplossen. Er wordt honderd procent oplossing gegarandeerd.

De medicasters zijn zeker door menigeen opgevallen vanwege de talloze reclames en advertenties via de media voor eventuele consultaties. Deze 'wonderdokters' zijn vermoedelijk buitenlanders (o.a. Indiërs) maar onbekend bij de gemeente. Uit de verscheidene klachten is geconstateerd, dat zij voor het verrichten van hun consultaties en wonderrituelen veel geld, middelen en diensten opeisen, waarbij het verwachte resultaat veel te wensen overlaat. Deze werkwijze is zeer schrijnend en afkeuringswaard. Bovendien is deze werkwijze in strijd met de fundamentele waarden en normen van ethiek, mensonwaardig en irreligieus, zegt de vereniging.

Sanatan Dharm wenst met klem aan te geven niet verantwoordelijk te zijn voor enige handelingen verricht door deze groep charlatans. Er wordt een dringend beroep gedaan op de bevolking om zich onder geen enkele voorwaarde in te laten met deze 'astrologen'. "Voor het verkrijgen van betrouwbare astrologische hulp dient u zich te wenden tot een pandit (geestelijke) ressorterend onder de Vereniging Shri Sanatan Dharm Maha Sabha Suriname of een gediplomeerde/erkende astroloog. De vereniging heeft op korte termijn een onderzoek doen instellen naar de afkomst en handelingen van deze groep mensen en er zal niet geschroomd worden om bij de formele vaststelling van bovengenoemde overtredingen gepaste maatregelen door de bevoegde autoriteiten te doen treffen". Ook zal het hoofdbestuur contact maken met het ministerie van Buitenlandse Zaken om bij het verstrekken van visa de vereniging te consulteren.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May