Oppositie dringt aan op beleid en aanpak corruptie
11 Dec 2015, 05:32
foto
De twee moties van de oppositie zijn weggestemd in De Nationale Assemblee. (Foto: Raoul Lith)


Terwijl de coalitie de ondersteuning uitsprak voor het beleid van de regering, diende de oppositie twee moties in waarin de regering werd opgeroepen om concrete beleidsplannen in te dienen. De gevolgen van de devaluatie moeten worden doorgerekend, terwijl de corruptie moet worden aangepakt. De moties van de oppositie werden met 27 vóór en 15 tegen, verworpen.


De oppositie riep de regering op om het volk een concreet korte en middellange termijn visie met beleid aan te bieden over de verhoging van de productie c.q. product diversificatie, waardoor nieuwe banen worden gecreëerd. De Sociaal Economische Raad met gepaste spoed aan het werk te zetten voor advisering over beleidsontwikkeling. De regering moet alsnog de gevolgen van de kostenverhogende maatregelen en van de devaluatie doorrekenen. Hierdoor wordt duidelijk welk beleid noodzakelijk is om de neergang in leefbaarheid, verlies van werkgelegenheid en productie, te stoppen met het doel het bereiken van de door de President beloofde welzijnssamenleving.

De fractieleider van de NDP, André Misiekaba, zei dat toen de oppositie vijftien jaar aan de macht was, er geen enkele diversificatie is gekomen. Alles draaide volgens hem om mijnbouw. Misiekaba merkte op dat de oppositie zelf geen koek heeft kunnen bakken en nu om allerlei dingen komt vragen.

De motie van de oppositie over aanpak van corruptie werd eveneens weggestemd. De oppositie vroeg de regering om effectief beleid te ontwikkelen en uit te voeren over opsporing, onderzoek, en eventueel vervolging en berechting van alle geïdentificeerde corruptie gevallen. Benadrukt werd om het in beslag doen nemen c.q. het terug doen vorderen van al hetgeen uit corruptie is verkregen.

U kunt de moties hier downloaden.
pdf-icon.gif Motie-oppositie_aanpak_corruptie.pdf     pdf-icon.gif Motie_oppositie_over_beleid.pdf                
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May