Ambtenaren Juspol per onmiddellijk buiten functie gesteld
10 Dec 2015, 13:33
foto
De missives zoals gepubliceerd in Dagblad Suriname gisteren.


Het hoofd B.Mankoe en onderhoofd R.Sewradj van de Financiële afdeling van het ministerie van Justitie en Politie zijn vandaag per onmiddellijke ingang buiten functie gesteld. Dit op basis van twee missives die gisteren in Dagblad Suriname zijn gepubliceerd. Deze documenten zijn ook door Starnieuws gepubliceerd, zonder stempel en aantekeningen.

Vernomen wordt dat op basis van de publicatie in Dagblad Suriname het ministerie een onderzoek heeft ingesteld vandaag. Er is een stempel van Justitie en Politie op de missive. Ook de ruimte waar de foto van de missive gemaakt is, is duidelijk te zien in de publicatie in de krant. Op basis daarvan zijn het hoofd en onderhoofd op het matje geroepen. Er is een onderzoek tegen hen gaande.

Minister Jennifer van Dijk-Silos bevestigt tegenover Starnieuws dat de twee ambtenaren buiten functie zijn gesteld. Dit op basis van onder andere schending van de geheimhoudingsplicht en ernstig plichtsverzuim. Vertrouwelijke informatie van het ministerie is aan derden verstrekt. De ambtelijke procedure voor hun ontslag zal worden ingezet.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May