Onafhankelijk en integer
08 Dec 2015, 03:12
foto


Met verbazing nam ik kennis van de column van Sandew Hira. De verbazing betrof niet zijn verslag over het productieproces van de 4 uit te zenden delen over zijn ontmoeting met President Bouterse. Hoewel ik hier ook even mijn wenkbrauwen fronste, omdat hij het deed voorkomen of hij en zijn productieteam de laatste hand hadden gelegd aan een spannende speelfilm.

Nee de verbazing betrof het afsluitende deel van zijn column. Hij geeft hierin aan dat hij het afgelopen weekend rust heeft gezocht om zich in alle rust te concentreren op het vervolgproces met de president. Het stoort mij niet dat hij vertelt waar hij die rust zocht, maar wel dat hij schaamteloos een stuk reclame maakt voor een touroperator, waarbij hij uitgebreid vertelt over de vele voordelen van een verblijf bij de touroperator en haar lodge. Zelfs het telefoonnummer wordt niet vergeten om je boeking te kunnen reserveren en uiteraard was het vermeldenswaardig dat het zeer betaalbaar was.

Een stukje journalistiek onwaardig voor een columnist.
Wanneer ik iets dergelijks lees in de context van zijn hele missie, twijfel ik aan zijn onafhankelijkheid en integriteit.

Gerard Davina
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May