President Bouterse nog ziek, vergadering uitgesteld
07 Dec 2015, 11:25
foto


De Assembleevergadering waarin president Desi Bouterse moet antwoorden op vragen van het college, is voor de tweede keer uitgesteld. President Bouterse is nog ziek en kan dus niet aanwezig zijn in het hoogste college van staat.

Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons deelt mee dat de openbare vergadering van vandaag ook niet doorgaat, “wegens ziekte van de president”. De vergadering die eerder was uitgeschreven voor donderdag 3 december. Deze werd verdaagd naar vrijdag. Toen bleek dat de president wegens ziekte niet aanwezig kon zijn. De vergadering werd verschoven naar vandaag en is nu tot een nader te bepalen datum uitgesteld.

Op de agenda stond de algemene politieke beschouwingen. Het gaat om algemene vragen over het beleid dat de regering gaat voeren op basis van de jaarrede zoals gepresenteerd door de president. Chan Santokhi (VHP) zei vrijdag namens de oppositiefracties dat bij de algemene politieke beschouwingen het parlement in debat gaat met de president. Ook Assembleevoorzitter Simons heeft dat aangestipt. De president is verantwoording verschuldigd aan De Nationale Assemblee, merkte Santokhi op.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May