NPS op schema met verkiezingen afdelingen
07 Dec 2015, 03:53
foto
NPS-voorzitter Gregory Rusland feliciteert voorzitter Lilien Amania van de afdeling Brokopondo. Zij is de enige vrouwelijke voorzitter.


De Nationale Partij Suriname (NPS) heeft in tien afdelingen reeds bestuursverkiezing gehouden. In Sipaliwini, de elfde afdeling, zal op 30 januari een nieuw bestuur worden gekozen. Zondag is in Brokopondo een vijftien personen tellend bestuur onder leiding van Lilien Amania gekozen. Zij is de enige vrouw die voorzitter is van een afdeling van de NPS.

Hoofdbestuurslid Hesdy Pigot, die voorzitter is van de verkiezingscommissie, zegt aan Starnieuws tevreden te zijn met de gang van zaken. In de verkiezingscommissie hebben verder zitting Arthur Tjin-A-Tsoi, Ronnie Oemar en Pietje de Miranda. De verkiezing in diverse afdelingen heeft op een ordelijke manier plaatsgevonden. Pigot merkt op dat het een behoorlijke organisatie is voordat de verkiezingen gehouden kunnen worden. Er wordt gewerkt met een verkiezingsreglement, waarbij kandidatenlijsten ingediend moeten worden met ondersteuning van leden.

De organisatie in Sipaliwini vergt veel tijd, omdat het om een uitgestrekt district gaat. Alle kernen zijn betrokken bij de verkiezingen. Nadat de verkiezingen in deze afdeling izijn gehouden, zullen het congres- en hoofdbestuur de verkiezing van deze organen voorbereiden. Pigot verwacht dat in mei/juni het zover is om een nieuw congres- en hoofdbestuur te kiezien.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May