Karta-Bink: Burger wordt verplicht dure vuilniszak te kopen
07 Dec 2015, 02:18
foto
Assembleelid Ingrid Karta-Bink


Burgers in alle districten worden via een districtsverordening verplicht om vuilniszakken te kopen, die variëren van 60 cent in Wanica, SRD 1 in Commewijne en Saramacca, tot SRD 1.50 in Brokopondo. Assembleelid Ingrid Karta-Bink (Pertjajah Luhur) van Commewijne spreekt als lid van de vaste commissie van Regionale Ontwikkeling (RO) grote bezorgdheid uit over de gang van de zaken.

Zij erkent dat de burger een bijdrage moet leveren om de vuilophaaldienst goed te laten functioneren. Zij stelt dat burgers geen bezwaar hebben om deze bijdrage te leveren, echter moet het billijk zijn en niet neigen naar uitbuiting.

Bij een commissievergadering met minister Edgar Dikan van RO werden de districtsverordeningen besproken, waarbij ten aanzien van de verkoop van vuilniszakken duidelijk erop geattendeerd werd dat de districtscommissarissen de vuilniszakken niet duurder moeten verkopen dan de zwarte zakken die verkrijgbaar zijn in de winkels. Zwarte zakken kosten SRD 8,- per 20 stuks. De winkelier heeft hierop al 20% winst.

Wat Karta-Bink ook zorgwekkend vindt, is dat de burger verplicht wordt de duurdere zak te kopen, anders wordt het vuil niet opgehaald. Als voormalige DC werd ze eens gebeld door een bedrijf dat vuilniszakken vervaardigt. die 43 cent per zak kostte. Dat vond ze echter te duur, dus had ze deze verordening on hold gezet met de bedoeling een bedrijf te zoeken dat goedkopere zakken zou kunnen leveren. Door de wisseling van de wacht heeft ze dit project echter niet kunnen realiseren.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May