IMT duwt met 2-1 winst Leo Victor verder weg
06 Dec 2015, 12:24

Het schijnt maar niet te lukken met Leo Victor. Zaterdag ging de ploeg wederom ten onder en dit keer tegen landskampioen Inter Moengo Tapoe (IMT). In de rust keek de ploeg al tegen een 2-0 achterstand aan en na 90 minuten spelen in het Franklin Essed stadion, werd het uiteindelijk 2-1.

De ploegen zochten in het eerste kwartier van de strijd heel sterk de aanval op. Het gelukte het de landskampioen om via Giovanni Waal de stand uit evenwicht te halen. Waal scoorde met het hoofd uit een hoekschop. Na dit doelpunt bleven ploegen op scherp.
Een keiharde afstandsschot van Albert Nibte werd goed gestopt door IMT doelman Obrendo Huiswoud. Leo Victor raakte de paal uit een hoekschop maar tot scoren kwamen ze niet. IMT bleef vooral via de flanken doordrukken.

Een voorset van Anduelo Amoeferi op links legde de basis voor het tweede doelpunt. De bal kwam bij Kareem Kwasie maar zijn hakje mislukte en de bal kwam tussen Romeo Kastiel en verdediger van Leo Victor terecht. Kastiel die haast de gehele wedstrijd zichtbaar was, was op scherp en scoorde van dichtbij.

In de tweede helft aasde Leo Victor duidelijk op de winst. Inter daarentegen zakte verder weg. Gebrek aan concentratie in de verdediging zorgde ervoor dat Leo Victor kort na de start van deze helft het net kon vinden.
Door een misser op rechts van de verdediging van IMT kwam Leo Victor in balbezit. De bal werd laag voorgetrokken waar Romano Holtuin vanuit de doelmond de aansluitingstreffer kon intikken: 2-1
Na dit doelpunt was er een zichtbare opleving in het spel van Leo Victor in tegenstelling tot IMT die met man en macht verdedigde en maar steeds terrein verloor in de middencirkel.

Holtuin maakte zich halverwege deze helft met bal uit de voeten na een verre trap van de verdediging van Leo Victor. De verdediging van IMT zat achter hem aan. Doelman Huiswoud was genoodzaakt om uit zijn doel te lopen en kon redding bieden. Leo bleef maar zoeken naar de gelijkmaker. Enkele goede wissels aan de kant van IMT vooral in het centrum, maakte dat de ploeg onder meer de voorsprong kon behouden tot aan het einde. De ingevallen
Romano Stekkel van IMT raakte nog voor het laatste fluitsignaal de paal. Inter Moengo Tapoe blijft de lijst aanvoeren met 3 winstpartijen en 1 gelijkspel terwijl Leo Victor als hekkensluiter met 1 gelijkspel nog geen winstpartij heeft weten te behalen in deze hoofdklasse competitie.