100 personen tellende delegatie naar Consude Games
06 Dec 2015, 02:44
foto
Sporters die deelnemen aan de Consude Games 2015 in Paraguay stappen het vliegtuig in.
(Foto: Sport en Jeugdzaken)


Een delegatie van ruim 100 sporters, coaches en begeleiders uit Suriname zijn aangekomen in Asuncion, Paraguay. Vandaag wordt in de Nationale Sporthal in Paraguay de openingsceremonie van de Consude Games gehouden. Met een gecharterd SLM-vliegtuig is de delegatie zaterdag vertrokken.

Tot en met 12 december zullen Zuid-Amerikaanse scholieren in de leeftijd van 12 tot 14 jaar elkaar bekampen op verschillende sportonderdelen tijdens de Consude Games. Na de openingsceremonie vindt er een technische bijeenkomst plaats voor coaches en de medische staf. In deze meeting worden afspraken gemaakt over de logistiek en worden de toernooi-regels doorgenomen. Ook stemmen de medici met elkaar af welke protocollen worden gevolgd bij eventuele calamiteiten.

Suriname is dit jaar vertegenwoordigd op de volgende sportonderdelen: atletiek, atletiek voor Specials, basketbal (jongens), tafeltennis, schaken, judo, zaalvoetbal (jongens), zwemmen en volleybal (meisjes). Suriname doet voor de vierde keer mee aan dit toernooi. Dit jaar is volleybal aan toegevoegd om meisjes in deze leeftijdscategorie de gelegenheid te bieden internationale ervaring op te doen.
Het beleid van het ministerie is er op gericht voorwaarden te scheppen voor de jeugd om op vroege leeftijd internationale ervaring op te doen vooral voor takken van sport die op het internationaal forum de gelegenheid daartoe niet krijgen, waaronder teamsporten. Dit zegt Sport en Jeugdzaken in een bericht.

Het ministerie zegt ervan overtuigd te zijn dat de deelname aan dit sterk bezet Zuid Amerikaans sporttoernooi tot voordeel zal zijn voor de jeugd. Via de sportbonden heeft het ministerie sporters gerekruteerd die sedert september in training waren.

Met de Consude delegatie reisden ook de waarnemend directeur van Sportzaken, Luciano Mentowikromo, en onderdirecteur Recreatie en Sport, Rudi Esajas, mee. Zij zullen minister Faizal Abdoelgafoer, die vanwege de aanvang van de begrotingsbehandeling, niet meer kon afreizen, vertegenwoordigen op de Consude Vergadering. Dit is een vergadering voor sportministers die participeren aan de spelen, waarbij het beleid wordt uiteengezet. Daarnaast wordt in deze vergadering bepaald welk land het komende jaar het toernooi mag organiseren. Er zijn geen mededelingen gedaan over wat het toernooi het land kost.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May