Karta-Bink geschokt over verkrachting 12-jarig meisje
05 Dec 2015, 00:46
foto


Een twaalfjarig meisje is in de nacht van donderdag op vrijdag verkracht in het district Commewijne door haar buurman. Assembleelid Ingrid Karta-Bink (Pertjajah Luhur) die geconfronteerd werd met het drama, zegt aan Starnieuws ontzettend boos te zijn op de dader. Zij heeft notitie genomen van het slachtoffer en haar familie.

"Ik ben diep geschokt door het gebeurde," zegt de volksvertegenwoordiger. Zij doet een beroep op minister Jennifer van Dijk-Silos van Justitie en Politie om zo snel mogelijk stappen te ondernemen om hogere straffen te bepalen voor "monsters die hun handen niet kunnen afhouden van de jeugd".

Als het aan Karta-Bink ligt, worden zulke mannen, die duidelijk geen geweten hebben, voor heel lang achter slot en grendel geplaatst. "De samenleving moet worden beschermd tegen deze gewetenloze figuren. Het slachtoffer is het recht om kind te zijn ontnomen door deze gruweldaad. Zij is getraumatiseerd". Het Assembleelid vindt dat zo snel mogelijk wijziging gebracht moet worden in de wetgeving, waardoor hogere straffen opgelegd kunnen worden. Zij zal deze kwestie ook aankaarten in De Nationale Assemblee.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May