BEP-leiding distantieert zich van artikel lid Eersteling
04 Dec 2015, 04:33
foto


Reactie op het artikel van Bert Eersteling op Starnieuws op 29 november 2015: 'Vaag en niet inspirerend beleid van de governor'. Met verbazing hebben wij kennis genomen van het artikel van de maatschappij analist en politieke ideoloog Bert Eersteling.

Als partij zijn wij als ieder ander bewust van de huidige financieel monetaire situatie. Echter zijn wij van mening dat deze bittere pil niet aan één persoon of functionaris toe te schrijven is. Hoe kan je verklaren dat vanwege handelingen gepleegd door de governor er op dit moment significant minder dollars het land binnenstroomt? Of dat de sterk gedaalde wereldmarktprijzen van grondstoffen veroorzaakt is door een bankpresident? Suriname is immers niet het enige land dat op deze manier getroffen is.

De oorzaak van deze situatie ligt dieper en gaat veel verder dan 5 jaren terug! Wij hebben als land gefaald om veiligheidskleppen in place te brengen en als dat niet gebeurt, zal je ook voor de consequentie moeten instaan.

De BEP was goed op de hoogte van de situatie dat grondstoffenprijzen op de wereldmarkt die gekelderd zijn, dieper ligt en veel verder gaat dan 5 jaren terug! Wij hebben als land gefaald om veiligheidskleppen in place te brengen en als dat niet gebeurt, zal je ook voor de consequenties moeten instaan.

De BEP was goed op de hoogte van de situatie van grondstoffenprijzen op de wereldmarkt die gekelderd zijn.
De partij heeft genoeg deskundigen in huis om een degelijke analyse te maken, wat ook gebeurd is. Vandaar dat de partij ook besloten heeft om een bijdrage te leveren aan deze coalitie met het oogpunt op herstel en verbetering, in plaats van langs de kantlijn te staan.

Van deze plaats uit doen wij een dringend beroep op ons prominent lid en politieke ideoloog, Bert Eersteling, en alle anderen om niet te vervallen tot vingerwijzing, maar om moedig te zijn en de koppen bij elkaar te steken voor stabilisatie, herstel, verbetering en groei van onze economie. Wij zijn dit schuldig aan ons nageslacht!

Namens het hoofdbestuur van de partij voor Broederschap en Eenheid in Politiek.

C. Waterberg,
Voorzitter
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May