Verdachten in drugszaak gehoord
04 Dec 2015, 12:58
foto


Donavan M., Rafael V., Romario D., Joyce V. en Carlo S. staan allen terecht omdat zij er van verdacht worden de Wet Verdovende Middelen overtreden te hebben. Zij hebben hand- en spandiensten verleend en gepoogd een postpakket waarin 730 gram cocaïne was, te posten naar Nederland. Dit gebeurde in augustus dit jaar. Rechter Sieglien Wijnhard heeft de verdachten op de rechtszitting van donderdag gehoord.

Donovan M. verklaarde dat via een neef van hem het contact tussen hem en de douanier Joyce V. werd gelegd. Hij ontmoette haar en het lag in de bedoeling dat zij ervoor zou zorgen dat de drugs feilloos het land uit zou gaan. Zij kreeg hiervoor 1600 euro. Op haar beurt stelde Joyce, Carlo S. die supervisor was bij een postbedrijf, voor aan Donovan M. Hij zou de doos in ontvangst nemen bij het postbedrijf.

Carlo S. wist dat er drugs in de doos zat en dat hij die dan in ontvangst moest nemen. Hij kreeg 100 euro ervoor. Hij zorgt ervoor dat pakketten ingeklaard worden en dat andere verzonden worden naar het buitenland. Echter kan hij niet ervoor zorgen dat het pakket zonder controle uit het land doorgevoerd wordt.
Rafael V. was door Donovan M. benaderd om de doos te posten. Hij kreeg er 200 euro voor. Op zijn beurt benaderde hij Romario D. om de doos samen met Donovan M. te posten. Romario D. kreeg 100 euro. Donovan M. verklaarde dat Rafael V. en Romario D. niet wisten dat er drugs in de doos zat. Hen werd voorgehouden dat de doos levensmiddelen bevatte. Romario D. verklaarde dat hem werd voorgehouden dat Donovan M. en Rafael V. hun ID- kaarten kwijt waren. Daarom heeft hij zijn ID- kaart gebruikt om de doos te posten. Zo werd hij aangehouden, nadat bij controle bleek dat de doos drugs had.

Ontkenningen
Joyce V. bleef steeds ontkennen iets te maken gehad te hebben met de drugs. Zij beweerde dat zij SRD 150 in kavels van Donovan M. kreeg, omdat zij een loopband en een trimfiets had verkocht. En dat bedrag was een aflossing geweest en hij heeft nog een deel af te betalen. Donovan M. ontkent dit. Ook ontkent Joyce V., Carlo S. ontmoet te hebben. De rechter confronteerde haar met de verklaringen van de medeverdachten, maar ze bleef erbij dat het niet zo was. Wijnhard voerde aan dat uit de administratie van Pro Trade niet gebleken is dat zij daar een loopband had gekocht. Uit de telefoonuitdraai blijkt dat ze wel diverse keren contact heeft gehad met Carlo S. en Donovan M. Ze zei dat ze Carlo S. kende van haar vorige werkplek en dat zij hem gebeld had voor lege dozen die zij wilde opkopen.

De verdachten worden bijgestaan door de raadslieden: Irvin Kanhai, Benito Pick, Shefani Amirkhan en Lygia Palmburg. De advocaten deden het verzoek om hun cliënten voorlopig in vrijheid te stellen. De kantonrechter stelde Rafael V. en Romario D. die niets van de drugs afwisten, voorlopig in vrijheid. De overige verdachten blijven aangehouden. Op 7 januari 2016 zal er requisitoir gehouden worden in deze zaak.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May