Zorg voor mensen met een beperking is een plicht
04 Dec 2015, 08:46
foto
Minister Joan Dogojo van Sociale Zaken en Volkshuisvesting opent de eendaagse beurs. (Foto: Sozavo)


De eendaagse beurs in het kader van Internationale Dag van Mensen met een Beperking, is gisteren in het Flamboyant Park geopend door minister Joan Dogojo van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo). Het initiatief van de Esther Stichting, is goed ontvangen door de deelnemende instellingen. “Er worden weinig nationale evenementen voor mensen met een beperking georganiseerd”, zegt de directeur van de Esther Stichting, Osei Jabini. “Vandaar dit initiatief.”

Volgens Jabini kan door het organiseren van dergelijke activiteiten, achterhaald worden wat de mogelijkheden zijn voor deze doelgroep en hoe zij ondersteund kan worden. Dogojo meent dat het een plicht is van de overheid zonder enige discriminatie, zorg te bieden voor deze doelgroep. “Personen met een beperking moeten de zonnetjes worden in de ontwikkeling van Suriname”, stelt zij. Naar haar zeggen moet worden nagegaan in hoeverre deze personen binnen de richtlijnen van het uit te voeren beleid kunnen worden ingezet, zodat zij zich verder kunnen ontwikkelen.

Dogojo stelde ook Ashwin Chitanie, de nieuwe onderdirecteur van de afdeling Kategoriaal Maatschappelijk Werk (KMW) van haar ministerie, voor. Chitanie heeft zelf ook een beperking en zegt blij te zijn met het vertrouwen dat de minister in hem gesteld heeft. Ook omdat hij precies weet wat de ‘kreet’ is van deze doelgroep, zal hij zich tot het uiterste inzetten adequate invulling te geven op dit vlak, meldt de voorlichting van Sozavo.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May