SPA roept op tot strijdvaardigheid en eensgezindheid
04 Dec 2015, 09:52
foto


De politieke partij de SPA klimt in de pen, voor het schrijven van een aanklacht tegen het huidige 'ondeugdelijke' maatschappelijke beleid van de regering. De partij roept op tot, wat zij noemt, strijd tegen verarming door deze regering.

Het Surinaamse volk is het kind van de rekening van de huidige politieke en maatschappelijke crisis waarbij de sociale gevolgen niet te overzien zijn en de regering maar blijft aanmodderen. De SPA veroordeelt ernstig de huidige regering van ondeugdelijk maatschappelijk beleid, dat het volk regelrecht in een situatie van structurele toenemende armoede en uitzichtloosheid stort.

De tijd is nu aangebroken dat het Surinaamse volk eensgezind en heldhaftig de strijd aangaat met de regering om zo een eind te maken aan het materiële en psychische verval dat op elk gebied (onderwijs, gezondheidszorg, criminaliteit) van het maatschappelijke leven, om zich heen grijpt. Als sociaal democratische politieke partij die opkomt voor sociale rechtvaardigheid en streeft naar een eerlijke en gelijke verdeling van de rijkdommen en opbrengsten van onze natie, kan de SPA ook niet anders.

Voor de SPA is de tijd meer dan rijp voor een politieke change. Eendrachtig met het volk wil de SPA de strijd aangaan tegen de verdere politieke decadentie, armoede, moreel verval, corruptie, straffeloosheid en uitzichtloosheid. Het probleem is niet meer een probleem van geld, maar is een probleem van het volk van Suriname, dat in haar vooruitgaan en ontwikkeling tegengehouden wordt en beroofd wordt van haar capaciteiten en potenties dit land tot een welvarend en bloeiende natie te maken.

De aangekondigde maatregelen van de President van Suriname om het volk sociaal te compenseren, zullen geen soelaas brengen omdat ze ondoordacht, niet structureel en duurzaam van karakter zijn en bovendien de aard van de maatschappelijke vraagstukken onvoldoende beheersen, gezien de aanpak niet gericht is op het opheffen van de ware oorzaken, zoals de ongebreidelde corruptie, het financiële wanbeleid, de straffeloosheid, schending van mensenrechten, politieke hebzucht en onbehoorlijk en ondeugdelijk bestuur.

Het volk is moe en heeft absoluut geen toekomst met deze regering. De economie functioneert niet en bevindt zich in een neerwaartse spiraal. Er is geen ontwikkeling van productie en werkgelegenheid. Het ontbreekt de regering aan kennis, politieke wil en eerlijkheid om de reële oorzaken van de crisis bloot te leggen en daadkracht te tonen. Op dit moment leeft meer dan 70% van het volk onder de armoedegrens, terwijl het volk in inkomen en koopkracht met 21% achteruit is gegaan. Het enorme begrotingstekort, de enorme schulden van de overheid, de doorgevoerde devaluatie, de monetaire financiering en de recente sluiting van Suralco met als gevolg massa ontslagen, ook bij Iamgold en SBBS. Hieraan gevoegd de groeiende werkloosheid onder met name jongeren en vrouwen zijn een tijdbom voor sociale erupties. Komt nog bij de recente verhogingen van de olieprijzen aan de pomp en de reeds doorgevoerde tariefsverhogingen van elektriciteit en water. De dalende koopkracht zal de inflatie doen toenemen.

Het Keynesiaans ingrijpen van de regering zal op den duur leiden tot stagflatie en tot nog meer schulden en leningen die aangegaan zullen worden om het enorme begrotingstekort te dekken en ambtenaren te betalen. De grote risicogroepen zijn de mensen met een laag inkomen, werklozen, gepensioneerden, jongeren, vrouwen, mensen met een beperking en de mensen die dreigen hun baan te verliezen door sluiting van bedrijven. We bevinden ons als volk in een vicieuze cirkel van economische depressie en voortdurende maatschappelijke neergang.

We moeten er uit!. De SPA ondersteunt de acties van de jongere groep ‘Wij zijn Moe” en roept daarom alle rechtgeaarde Surinamers op, niet bij de pakken neer te zitten, maar samen met de SPA en anderen de strijd op te nemen tegen de verarming door deze regering. Samen staan wij sterk om Suriname te redden, alleen samen komen wij eruit.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May