Minister Dodson twijfelt aan motieven actie bij Rosebel
03 Dec 2015, 00:34
foto
De weg gebarricadeerd door werknemers van Rosebel Gold Mines


Minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen twijfelt ernstig aan de legitimiteit van de actie die gevoerd wordt door Rosebel Goldmines Werkgevers Organisatie (RGWO), onder leiding van Lloyd Read. Dodson zegt aan Starnieuws dat de vakbond bezig is om de regering in een kwaad daglicht te stellen. Er wordt opgeroepen om de regering naar huis te sturen, want er zou te weinig gedaan zijn voor de werknemers.

Dodson zegt bijzonder teleurgesteld te zijn in de opstelling van de leiding van de bond. De minister vindt dat ook de directie van Rosebel Goldmines zaken op de spits drijft. Over en weer wordt er volgens de bewindsman alleen maar olie op het vuur gegooid in plaats van over te gaan tot normalisatie.

"Het lijkt er bijna op alsof de directie van het bedrijf en de vakbond onder één hoedje met elkaar spelen," merkt de minister op. De directie komt er steeds mee dat 85 van de 160 afgevloeide werknemers al de afkoopregeling hebben geaccepteerd. Daardoor zou het niet nodig zijn om te verschijnen voor de Bemiddelingsraad. "Wij kunnen niet toestaan dat onze instituten worden gedesavoueerd," benadrukt de minister. Hij voert aan dat de regering de belangen van het land dient. De situatie is al precair en met deze actie wordt het alleen maar erger.

Minister Dodson belegt om half negen een spoed persconferentie om het standpunt van de regering kenbaar te maken over deze actie. "Het land is er niet gebaat bij als zaken op de spits worden gedreven."
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May