LVV wil 10.000 citrusbomen op erven planten
03 Dec 2015, 10:48
foto
Citrusplantjes bestemd voor bewoners van Sunny Point. (Foto's: LVV)


Landelijk zullen 10.000 citrusplantjes worden verstrekt aan mensen om op hun erven te planten. Woensdag heeft minister Soeresh Algoe van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) tweehonderd plantjes gegeven aan bewoners van Sunny Point. Het gaat om onder andere sinaasappel, lemmetje en mandarijn.

Algoe merkte op dat het om duurzame activiteiten gaat om mensen te motiveren in hun tuinen fruitbomen te planten. Dit zal voedselveiligheid en voedselzekerheid bevorderen. Hij benadrukte ook dat het niet alleen bij het planten zal blijven maar dat de voorlichters van LVV periodiek langs zullen lopen bij de mensen om hen te helpen de plantjes zo goed als mogelijk te verzorgen. "Als het citrusplantje niet goed wordt verzorgd zal het binnen een mum van tijd uitsterven. Vandaar dat de voorlichters de mensen zullen bijstaan. Zo alleen kunnen de mensen na een tijdje genieten van hun citrusvruchten", zei de bewindsman.

De buurtbewoners waren heel enthousiast met het initiatief van LVV en lieten dat ook blijken, meldt LVV. Sommigen vroegen om meer dan één citrusplantje. De minister gaf aan dat het de bedoeling is om één citrusplantje per huishouden te geven, zodat na een tijdje de buurtbewoners van elkaars citrusvruchten kunnen genieten. De mensen werd gevraagd om de plantjes goed te verzorgen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May