Positie van mensen met een beperking verslechtert
03 Dec 2015, 08:52
foto


Vandaag, 3 december, wordt stilgestaan bij de positie van mensen met een beperking. De samenwerkende organisaties Wan Okasi en de stichting van de mens met een visuele beperking (SMV) maken zich ernstig zorgen over de omstandigheden waaronder mensen die zij vertegenwoordigen, nu verkeren. “Bij de introductie van de term sociaal contract, was de doelgroep zeer verheugd. De onderkant van de maatschappelijke ladder zou eindelijk in het vizier komen van beleidsmakers! Niets is minder waar!”, stellen de organisaties.

De samenwerkende organisaties vragen zich af hoe het verder moet met hun mensen, nu “regering na regering de doelgroep als oud vuil behandelt”. Zij zeggen nog steeds meldingen te krijgen van mensen van wie de financiële bijstand wordt ingetrokken. Het gros van de doelgroep is van dit minimale bedrag afhankelijk, geven zij aan. “Wij verwachten niet dat de weg van de minste weerstand wordt gekozen en dat de meest kwetsbaren de rekening zullen moeten betalen.”

Zij doen de oproep dat ervoor wordt gezorgd dat de situatie van deze mensen die het al zo moeilijk hebben, niet verslechtert. De regering moet bij het samenstellen van het zogeheten sociaal vangnet, rekening houden met de mens met een beperking en in overleg treden met vertegenwoordigers van deze doelgroep. De samenwerkende organisaties geven aan, de regering te zullen ondersteunen in het belang van hun leden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May